תזונה

אות הוקרה בגין עבודה פורצת דרך למנהלת מחלקת תזונה קלינית ברמב”ם

ד”ר גילה רוזן, מנהלת המחלקה לתזונה קלינית בקריה הרפואית רמב”ם, קיבלה לאחרונה אות הוקרה כדיאטנית פורצת דרך לשנת 2015 מעמותת “עתיד” עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל. ד”ר רוזן קיבלה את אות ההוקרה המדובר על קידום הטיפול בנושא תת-התזונה, ייצוג קהילת הדיאטנים בישראל בוועדות בינלאומיות.


ד”ר רוזן הינה בוגרת ביה”ס לתזונה של האוניברסיטה העברית בירושלים. סיימה דוקטוראט במסלול ישיר בפקולטה לרפואה של הטכניון בחיפה. היא מיוזמי הפיתוח של תמיסה להזנה תוך ורידית, במסגרת פרויקט חממה ביו-טכנולוגית. בנוסף, כחלק מניהול המחלקה לתזונה קלינית ברמב”ם, קידמה ד”ר רוזן מערך סריקה ממוחשב  למתן תזונה בבתי חולים שהוא ראשון מסוגו בעולם. לאחרונה, לאור ניסיונה בתחום התת תזונה ונציגותה בוועדות בינלאומיות, נבחרה ד”ר רוזן כנציגה לוועדה האירופאית
ENHA- European Nutrition for Health Alliance . מטרת הוועדה לטפל במניעת תת תזונה אצל חולים במצבים שונים. בנוסף, שימשה ד”ר רוזן כנציגה בשתי ועדות בינלאומיות נוספות ICDA ו-. ESPEN . כיום היא משמשת כנציגה אקדמית ב-ESPEN . מלבד תפקידה ברמב”ם, ד”ר רוזן מלמדת לתואר ראשון בדיאטטיקה באוניברסיטה העברית ברחובות ובמכללת תל-חי.

ד”ר רוזן שותפה לכתיבת מאמרים מדעיים רבים וספרים בתחום התזונה. בשנים האחרונות עוסקת בעיקר בתחום “תזונה מונעת”. מתוך כך הייתה שותפה לועדת ההיגוי של התוכנית “לב בריא באמצעות שינוי”, פעילה בתוכנית “תפור עלי לגדול בריא” ויו”ר ועדת תזונה עירונית חיפה, במסגרת התוכנית העירונית למניעת השמנה וקידום בריאות. תחומי מחקרה המרכזיים הם חינוך תזונתי לקידום בריאות בינקות, תזונה בהיריון, והרכב מזון תעשייתי ובריאות.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה