רפואת ריאות

עדויות נוספות אודות השפעות סטרואידים על טיפול במעכבי PD-L1 (מתוך J Clin Oncol)

בחולים שקיבלו טיפול בקורטיקוסטרואידים מסיבות פליאטיביות תועדה השפעה שלילית על טיפול אימונותרפי כנגד סרטן ריאות מסוג NSCLC (Non-Small Cell Lung Cancer), כך עולה מתוצאות מחקר רטרוספקטיבי שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הטיפול בקורטיקוסטרואידים מלווה בתוצאות גרועות יותר בחולים עם NSCLC שטופלו בתרופות המעכבות את מסלול PD-1 (Programmed Death-1). להערכת הסיבתיות אל מול המתאם בין השניים, הם בחנו את התוצאות בחולים שקיבלו טיפול אימונותרפי בתלות בשאלה אם קורטיקוסטרואידים ניתנו מסיבות פליאטיביות על-רקע ממאירות או להתוויות שאינן קשורות למחלה הממארת.

החוקרים השוו את התוצאות הקליניות בחולים עם NSCLC שקיבלו טיפול אימונותרפי וכן נטלו פרדניזון במינון של 10 מ”ג ומעלה, בהשוואה לתוצאות בחולים שלא נטלו סטרואידים או נטלו פרדניזון במינון קטן מ-10 מ”ג.

מדגם המחקר כלל 650 חולים, מהם 93 חולים (14.3%) שנטלו פרדניזון במינון 10 מ”ג ומעלה בעת התחלת הטיפול האימונותרפי. בקרב אלו שנטלו פרדניזון במינון גבוה משך ההישרדות ללא-התקדמות (2.0 לעומת 3.4 חודשים, p=0.01) וחציון ההישרדות הכולל (4.9 לעומת 11.2 חודשים, p<0.001) היו קצרים יותר, בהשוואה לחולים שטופלו בפרדניזון במינון נמוך או לא נטלו כל סטרואידים.

כאשר החוקרים בחנו את הסיבות למתן קורטיקוסטרואידים, משך ההישרדות ללא-התקדמות ומשך ההישרדות הכולל היו קצרים יותר משמעותית רק בחולים שטופלו בפרדניזון במינון גבוה מסיבות פליאטיביות, בהשוואה לאלו שטופלו בפרדניזון במינון 10 מ”ג ומעלה מסיבות שאינן קשורות למחלות ממאירות וחולים שלא נטלו סטרואידים או נטלו פרדניזון במינון נמוך מ-10 מ”ג (הישרדות ללא-התקדמות: 1.4 לעומת 4.6 לעומת 3.4 חודשים, בהתאמה; הישרדות כוללת: 2.2 לעומת 10.7 לעומת 11.2 חודשים, בהתאמה).

החוקרים לא זיהו הבדלים משמעותיים בהישרדות ללא-התקדמות או בהישרדות כוללת בחולים שנטלו פרדניזון במינון 10 מ”ג ומעלה להתוויות שאינן קשורות לממאירות, בהשוואה לחולים שנטלו פרדניזון במינון נמוך יותר או לא נטלו כלל סטרואידים.

לסיכום, אעפ”י שבחולים עם NSCLC שקיבלו טיפול בפרדניזון במינון 10 מ”ג ומעלה בעת התחלת טיפול אימונותרפי תועדו תוצאות גרועות יותר, בהשוואה לחולים שטופלו במינון נמוך יותר או לא נטלו כלל סטרואידים, ההבדלים נבעו בעיקר מתת-קבוצה של חולים עם פרוגנוזה גרועה אשר טופלו בסטרואידים לצורך פליאטיבי.

J Clin Oncol 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה