רפואת ריאות

הפרעות נשימה בשינה מלוות בסיכון מוגבר להישנות אירוע מוחי איסכמי (Stroke)

במאמר שפורסם בכתב העת Stroke מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין הפרעות נשימה בשינה ובין סיכון מוגבר להישנות אירועים מוחיים איסכמיים, אך לא זוהה קשר עם התמותה במקרים אלו.

במסגרת פרויקט BASIC (Brain Attack Surveillance in Corpus Christ) זיהו החוקרים חולים עם אירוע מוחי איסכמי (אבחנה בשנים 2010-2015) והציעו להם בדיקות סקר להפרעות נשימה בשינה באמצעות מכשיר ApneaLink Plus, כאשר מדד REI (Respiratory Event Index) של 10 נקודות ומעלה שימש להגדרת הפרעת נשימה בשינה.

החוקרים אספו מהרשומות הרפואיות ומראיונות את הנתונים הדמוגרפיים ומאפייני החולים בתחילת המחקר.

מדגם המחקר כלל 842 משתתפים (גיל חציוני של 65 שנים, 47% נשים). חציון מדד REI עמד על 14 נקודות ו-63% מהנבדקים אובחנו עם הפרעות נשימה בשינה.

החוקרים זיהו קשר בין הפרעות נשימה בשינה ובין מגדר זכרי, מוצא מקסיקני-אמריקאי, ביטוח רפואי, העדר-עישון, סוכרת, יתר לחץ דם, רמת השכלה נמוכה ומדד מסת גוף גבוה יותר.

בקרב מקסיקנים-אמריקאים ולבנים לא-היספאנים תועדו 85 אירועים מוחיים איסכמיים חוזרים (11%) ו-104 מקרי תמותה (13%) לאורך חציון מעקב של 591 ימים.

במודל מתוקן במלואו זיהו החוקרים קשר בין מדד REI ובין הישנות אירוע מוחי איסכמי (יחס סיכון של 1.02 לכל עליה של יחידה אחת במדד REI), אך לא זוהה קשר עם תמותה בלבד.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי הפרעות נשימה בשינה עשויות לשמש כגורם סיכון הפיך חשוב להישנות אירוע מוחי איסכמי.

Stroke. 2019;50(3):571-576

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה