רפואת ריאות

תוצאות ביניים של ניסוי שלב 2 בתרופת האלפא-1 אנטיטריפסין (AAT) הניתנת בעירוי למניעת דחיה של ריאה מושתלת (הודעת קמהדע )

הודעת קמהדע

מוצר ה-AAT בעירוי של קמהדע הדגים פרופיל בטיחות וסבילות חיובי ב- 10 חולים שטופלו במוצר במשך ששת החודשים הראשונים של הטיפול, בדומה לתוצאות שנצפו בעבר באינדיקציות אחרות

דו”ח הביניים הבא צפוי בחצי השני של שנת 2018 – לאחר סיום שנת טיפול אחת

תמצית התוצאות צפויה בחצי השני של שנת 2019

קמהדע בע”מ , חברת תרופות המייצרת מוצרים המבוססים על חלבוני פלסמה, המתמקדת בתרופות יתום, מודיעה היום על תוצאות ביניים מניסוי שלב 2 של טיפול בתרופת האלפא-1 אנטיטריפסין הניתנת בעירוי (AAT-IV) למניעת דחייה של ריאה מושתלת. המחקר מתבצע בשיתוף פעולה עם חברת שייר (Shire plc) במרכז הרפואי רבין, ביה”ח בילינסון. החוקר הראשי בניסוי הוא פרופ’ מרדכי קרמר, מנהל המערך למחלות ריאה בבית החולים.

מחקר שלב 2 זה הינו מחקר תוית פתוחה ואקראי ב-30 חולים מושתלי ריאה, המעריך את הבטיחות והיעילות של AAT-IV במניעת דחייה של השתלת ריאה בהשוואה לטיפול סטנדרטי (Standard of Care – SOC). המחקר הינו אקראי ביחס של 1:2, עם 20 חולים בקבוצת הטיפול המטופלים ע”י AAT-IV בשילוב עם הטיפול הסטנדרטי (AAT+SOC) ו -10 חולים בקבוצת הביקורת המטופלים באופן סטנדרטי בלבד. המחקר ימשך שנתיים, כאשר השנה הראשונה כוללת הערכה של טיפול ב- AAT + SOC לעומת SOC, ולאחר מכן שנה נוספת של מעקב.

בחודש מאי 2017 גוייס המטופל האחרון מתוך 30 החולים המיועדים לניסוי והחל בטיפול. דו”ח הביניים מסכם נתונים מששת החודשים הראשונים של הטיפול ב -16 החולים הראשונים במחקר. 10 מתוך 16 החולים הללו נמצאים בקבוצת AAT + SOC, ו- 6 מהם נמצאים בקבוצת ה- SOC. עד כה, שישה חולים נפטרו מסיבוכים נפוצים הקשורים להשתלה, שאינם קשורים לטיפול ב- AAT-IV (ארבעה חולים בקבוצת AAT + SOC, ושניים בקבוצת ה- SOC).

מתוך עשרת החולים שנותרו בחיים לאחר שישה חודשים, ארבעה חולים חוו דחייה אקוטית לאחר ההשתלה, אך שרדו ומצבם השתפר והתייצב. שניים מהחולים שחוו את הדחייה האקוטית היו בזרוע AAT + SOC, אך מצבם הוטב ללא צורך בשינוי הטיפול; מצבם של שני החולים בקבוצת ה- SOC הוטב, כאשר באחד מהם נדרש שינוי בטיפול. יתר על כן, תפקוד ריאתי, שהוא אינדיקטור מרכזי לדחייה חריפה או כרונית, השתפר ונמצא יציב בכל 10 החולים החיים לאחר שישה חודשי טיפול.

הטיפול ב- AAT-IV של קמהדע הדגים פרופיל בטיחות וסבילות חיובי, הדומה לתוצאות שנצפו בעבר באינדיקציות אחרות. אף אחת מתופעות הלוואי (AEs) או תופעות לוואי חמורות (SAE) שנצפו עד כה לא נמצאו כקשורות לטיפול ב- AAT-IV. במהלך ששת חודשי הטיפול, ל- 6 החולים בקבוצת ה- SOC היה סך של 28 AEs, ואילו ל-10 החולים בקבוצת AAT + SOC היו בסך הכל 36 AEs. הנתונים הללו מייצגים שיעור של 3.6 AEs ו 2.5 AEs לכל 100 ימים של טיפול עבור זרועות ה-SOC וה- AAT + SOC, בהתאמה. מתוך 28 AEs בקבוצת ה-SOC ארבעה היו SAEs, כאשר מתוך ה-36 AEs בזרוע AAT + SOC, שלושה היו SAEs. הנתונים הללו מייצגים שיעור של 0.51 SAEs ו- 0.2 SAEs לכל 100 ימים של טיפול עבור זרועות ה-SOC וה- AAT + SOC,, בהתאמה.

“אנו מצפים לתוצאות הביניים הבאות לאחר שנה של טיפול בכל החולים, הצפויות במחצית השנייה של 2018, וכן לתמצית התוצאות הסופיות שאנו צפויים לפרסם במחצית השנייה של 2019”, ציין ד”ר נווה טוב, PhD ,MD, סמנכ”ל פיתוח קליני ומנהל רפואי של תחום מחלות הריאה בקמהדע. “דוח הביניים הבא יכלול מדדי יעילות נוספים, כולל דחיית הריאה (אקוטית וכרונית), תפקודי ריאה, דלקות ריאה, תפקוד לקוי ראשוני של שתל (primary graft dysfunction), מספר ימים במכונת ההנשמה ואורך אשפוז”.

לשייר יש זכויות הפצה ורשיון בלעדי למוצר ה-AAD-IV של קמהדע עבור כל האינדיקציות בארה”ב, קנדה, אוסטרליה וניו זילנד, בעוד שקמהדע שמרה לעצמה את הזכויות בכל הטריטוריות האחרות ועבור כל דרכי מתן התרופה האחרות עבור AAT.

אודות קמהדע

קמהדע בע”מ עושה שימוש בטכנולוגיה מתקדמת, מוגנת פטנט, לטיהור והפרדת חלבונים, ומתמקדת בתרופות יתום. לחברה תיק מוצרים מסחריים ומוצרי הדור הבא שכבר נמצאים בצנרת בשלבים מתקדמים. החברה משתמשת בטכנולוגיה הייחודית שלה ובפלטפורמת הידע שלה לטיהור והפרדת חלבונים מפלסמה אנושית על מנת לייצר Alpha-1 Antitrypsin) AAT) בצורה נוזלית המטוהרת באיכות גבוהה, ולהפיק חלבונים אחרים (אימונוגלובולינים) מפלסמה. AAT הוא חלבון המופק מפלסמה אנושית עם מטרות רפואיות ידועות ותכונות שהתגלו לאחרונה ונמצאו כמשפיעות על מערכת החיסון, כאנטי דלקתיות וכמגנות על הרקמות. למוצר יש גם מאפיינים אנטי מיקרוביאליים. מוצר הדגל של החברה הוא ®Glassia, מוצר ה- AAT הראשון המופק מפלסמה בצורה נוזלית, מוכן לשימוש תוך ורידי, שאושר על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA). קמהדע משווקת את Glassia בארה”ב באמצעות שותפות אסטרטגית עם חברת בקסלטה הבינלאומית (לשעבר בקסטר וכעת חלק מתאגיד שייר). בנוסף ל-Glassia, יש לקמהדע קו של שבעה מוצרים פרמצבטיים נוספים הניתנים בעירוי או בהזרקה, שמשווקים באמצעות מפיצים בלמעלה מ-15 מדינות, ביניהן: ישראל, רוסיה, ברזיל, הודו ומדינות אחרות באמריקה הלטינית ואסיה. לקמהדע יש חמישה מוצרים חלבוניים ממקור פלסמה הנמצאים בניסויים קליניים בשלבים מתקדמים, הכוללים פורמולציית AAT באינהלציה לטיפול בחוסר ב- AAT. בנוסף, טיפול ב- AAT בעירוי נמצא בשלבי פיתוח לטיפול בסוכרת סוג 1, לטיפול ב- GvHD ולמניעת דחייה לאחר השתלות ריאה. הנוגדן לווירוס הכלבת, המיוצר על ידי החברה, אשר מופק מפלסמה אנושית לטיפול פסיבי מניעתי לאחר חשיפה לנגיף הכלבת, אושר על ידי ה- FDA באוגוסט 2017. בנוסף, קמהדע ממנפת את המומחיות שלה והנוכחות שלה בשוק תרופות החלבון המופקות מפלסמה על ידי הפצת 10 מוצרים פרמצבטיים נוספים בישראל, המיוצרים על ידי צדדים שלישיים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה