רפואת ריאות

עליונות לטיפול באנורו אליפטה על פני ספיולטו רספימט במטופלי COPD סימפטומי (Advances in Therapy)


השוואה ישירה ראשונה בין התכשירים Umeclidinium/Vilanterol (אנורו) ו-  Tiotropium/Olodaterol (ספילוטו) לטיפול במחלת ריאות כרונית (Advances in Therapy).

מאת  מערכת אי-מד

מחלת ריאות כרונית (chronic obstructive pulmonary disease, COPD) הינה מחלה הפוגמת באיכות החיים ובין הגורמים העיקריים לתמותה ולתחלואה בעולם. אבן היסוד של טיפול במחלה זו הינה מרחיבי סימפונות מסוג LABA (long acting beta agonist) ו LAMA (long acting muscarinic antagonist).

מטרת מחקר זה היתה להשוות, לראשונה, בין שני תכשירי LAMA/LABA הניטלים פעם ביום, עבור טיפול במחלת ריאות כרונית: umeclidinium/vilanterol (UMEC/VI) ו- tiotropium/olodaterol (TIO/OLO).

מחקר זה הינו מחקר אקראי, מוצלב על פני שתי תקופות, עם תווית פתוחה, בו השתתפו מטופלים עם COPD סימפטומטי. המטופלים היו מגיל 40, עם FEV1 70% 50% (לאחר נטילת מרחיבי סימפונות) , בעלי ניקוד של 2 בסולם קוצר נשימה Modified Medical Research Council Dyspnea Scale ואשר לא היו תחת טיפול בסטרואידים.

המטופלים הוקצו לקבלת UMEC/VI (62.5/25µg פעם ביום) באמצעות משאף אבקה יבשה (ELLIPTA) או לקבלת TIO/OLO (5/5 µg פעם ביום) באמצעות משאף (RESPIMAT) למשך 8 שבועות. אחרי  3 שבועות washout החליפו בין הטיפולים ל-8 שבועות נוספים. התוצא העיקר היה השינוי בערך ה trough FEV1 במהלך 8 שבועות מערך הבסיס, עם non inferiority margin של -50 מ”ל ב per-protocol population. נבדקו גם ההבדלים בתופעות הלואי.

במחקר הוכללו 236 מטופלים בקבוצת ה intention-to-treat, עם ממוצע גילאים של 64.4 ו 60% גברים. בקבוצת ה per-protocol היו 227 מטופלים. טיפול ב UMEC/VI הראה noninferiority לעומת הטיפול ב TIO/OLO באוכלוסיית ה- per-protocol, ועליונות מול TIO/OLO באוכלוסיית intention-to-treat. [ השינוי ב – trough FEV1 לאחר 8 שבועות היה 180מ”ל לעומת 128מ”ל, הבדל של 52 מ”ל   95% confidence interval 2877 mL)) ; p<0.001

למטופלים אשר טופלו ב UMEC/VI היה סיכוי של פי שניים לחוות עליה משמעותית קלינית ב trough FEV1 ( 100מ”ל ומעלה ) מהערך הבסיסי בתחילת המחקר, לעומת מטופלים אשר טופלו ב TIO/OLO (odds ratio 2.05; 95% confidence interval 1.343.14).

תופעות לואי התרחשו ב 25% מהמטופלים אשר קיבלו UMEC/VI לעומת 31% מהמטפלים שטופלו ב TIO/OLO.

מסקנת החוקרים ממחקר זה הייתה כי קיימת עליונות לטיפול ב UMEC/VI לעומת TIO/OLO, אשר התבטאה בשינוי ה trough FEV1 לאחר 8 שבועות, במטופלים עם COPD סימפטומטי.

Comparative Efficacy of Once-Daily Umeclidinium/ Vilanterol and Tiotropium/Olodaterol Therapy in Symptomatic Chronic Obstructive Pulmonary Disease: A Randomized Study. Advances in therapy, August 24, 2017.

לעיון במידע התרופתי על אנורו כפי שמוצג באתר משרד הבריאות הקליקו כאן

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה