רפואת ריאות

טיפול ב-Mepolizumab מסייע בהפחתת התלקחויות מחלת ריאות חסימתית כרונית אאזנופילית (New Engl J Med)

חברת GSK (GlaxoSmithKline) פרסמה התוצאות המלאות ממחקרים בשלב III להערכת Mepolizumab (נוקלה) בחולים עם מחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD או Chronic Obstructive Pulmonary Disease). מהנתונים עלה כי טיפול ב- Mepolizumab בחולים עם מחלת ריאותי חסימתית כרונית עם פנוטיפ אאזנופילי בשילוב עם הטיפול המומלץ בהנחיות, הפחית את שיעור ההתלקחויות באוכלוסיית חולים זו.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולי COPD עם פנוטיפ אאזנופילי תתכן תועלת לטיפול ב- Mepolizumab, נוגדן חד-שבטי המכוון כנגד Interleukin-5. כעת הם השלימו שני מחקרים בשלב 3, אקראיים, מבוקרי-פלסבו, כפלי-סמיות, להשוואת Mepolizumab (100 מ”ג במחקר METREX, 100 או 300 מ”ג במחקר METREO) עם פלסבו, שניתנו כזריקה תת-עורית כל ארבעה שבועות למשך 52 שבועות בחולים עם COPD והיסטוריה של התלקחות מתונה או חמורה במהלך טיפול אחזקה משולש, שכלל משאפי סטרואידים.

במחקר METREX נכללו חולי COPD עם פנוטיפ אאזנופילי שסווגו לפי ספירת האאזנופילים בדם (150 ממ”ק ומעלה בעת הסקירה או 300 ממ”ק ומעלה במהלך השנה האחרונה). במחקר METREO בכל החולים תועדה ספירת אאזנופילים של לפחות 150 ממ”ק בעת הסקירה או לפחות 300 ממ”ק במהלך השנה האחרונה. תוצא הסיום העיקרי היה השיעור השנתי של התלקחויות מתונות או חמורות. עוד בחנו החוקרים את בטיחות הטיפול.

במחקר METREX, השיעור השנתי של ההתלקחויות המתונות או חמורות באוכלוסיית החולים עם פנוטיפ אאזנופילי (462 חולים) עמד על 1.40 בשנה בקבוצת הטיפול ב- Mepolizumab, לעומת 1.71 בשנה בקבוצת הפלסבו (יחס שיעורים של 0.82); לא תועדו הבדלים מובהקים בין הקבוצות בכלל אוכלוסיית המחקר (836 חולים).

במחקר METREO, השיעור השנתי הממוצע של התלקחויות מתונות או חמורות עמד על 1.19 בשנה בקבוצת טיפול ב- Mepolizumab במינון 100 מ”ג, 1.27 בשנה עם טיפול ב- Mepolizumab במינון 300 מ”ג ו-1.49 בשנה בקבוצת הפלסבו. יחסי הסיכון להתלקחויות בקבוצות הטיפול ב- Mepolizumab במינון 100 מ”ג ו-300 מ”ג, בהשוואה לפלסבו, עמדו על 0.80 (p=0.07) ו-0.86 (p=0.14), בהתאמה.

החוקרים מדווחים על השפעה גדולה יותר של Mepolizumab, בהשוואה לפלסבו, על השיעור השנתי של התלקחויות מתונות או חמורות בתת קבוצה של חולים עם ספירת אאזנופילים גבוהה יותר בדם בעת הסקירה. פרופיל הבטיחות של Mepolizumab היה דומה לזה של פלסבו.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בהשוואה לפלסבו, Mepolizumab במינון של 100 מ”ג לווה בשיעור נמוך יותר של התלקחויות בדרגה בינונית או חמורה, בקרב חולים עם מחלת ריאות חסימתית כרונית ופנוטיפ אאזנופילי. ממצאים אלו תומכים באפשרות כי דלקת אאזנופילית בדרכי האוויר תורמת להתלקחויות של מחלת ריאות חסימתית כרונית.

New Engl J Med, September 12, 2017

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה