רפואת ריאות

משאף ספיולטו רספימט המשלב Tiotropium/Olodaterol עשוי לשפר סיבולת במאמצים בחולי COPD (מתוך European Respiratory Journal)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Respiratory Journal עולה כי בחולים עם מחלת ריאות חסימתית-כרונית (COPD או Chronic Obstructive Pulmonary Disease), משלב Tiotropium/Olodaterol (ספיולטו) הביא להפחתת ניפוח יתר (היפראינפלציה) לפני ובמהלך מאמץ גופני ועשוי להביא לשיפור בסיבולת במאמצים, בהשוואה לפלסבו וטיפולים מונותרפיים.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את השפעות משלב Tiotropium/Olodaterol (2.5/5 או 5/5 מק”ג) בהשוואה ל-Tiotropium במינון 5 מק”ג, Olodaterol במינון 5 מק”ג ופלסבו, על מדד Inspiratory Capacity (IC) לפני מאמץ ו-ETT (Exercise Endurance Time) בחולים עם COPD בדרגה מתונה-עד-חמורה בשני מחקרים, כפלי-סמיות, שארכו שישה שבועות (MORACTO 1 ו-MORACTO 2).

תוצאי היעילות העיקריים כללו את מדד IC לפני מאמץ (שעתיים לאחר המנה ומיד לאחר ארגומטריה בקצב עבודה קבוע) ו-EET במהלך ארגומטריה לאחר שישה שבועות טיפול. תוצאי סיום משניים נבחנו גם כן לאחר שישה שבועות וכללו את עקומת Borg-Time Slope להערכת דרגת אי-נוחות בנשימה במהלך ארגומטריה.

סיכום הנתונים משני המחקרים בתום תקופת המחקרהראה כי חלה עליה משמעותית במדד קיבולת השאיפה (IC) לפני ביצוע  מבחן המאמץ מסוג CWRCE עם טיפול חד-יומי במשלב Tiotropium/Olodaterol במינון 5/5 מק”ג, בהשוואה לפלסבו, Olodaterol ו-Tiotropium.  השיפור הנ”ל נשמר גם  במהלך מאמץ במשך הפעילות הקצר ביותר ובכל המדידות בקצב עבודה קבוע וכן בשלב בו הסימפטומים הגבילו את המשך המאמץ סוף-מאמץ).

מהנתונים עלה עוד כי חלה עליה משמעותית בממוצע EET לאחר הטיפול במשלב Tiotropium/Olodaterol בהשוואה לפלסבו (17.3%), כאשר העליה המספרית עם הטיפול המשולב בהשוואה ל-Olodaterol במינון 5 מק”ג הייתה מובהקת סטטיסטית וזוהתה עליה מספרית עם הטיפול המשולב בהשוואה ל-Tiotropium במינון 5 מק”ג.

הטיפול המשולב הביא להפחתת אי-נוחות בנשימה, בהשוואה לפלסבו בזמן עבודה בקצב קבוע (ירידה של 0.693 יחידות במדד Borg) וזוהתה מגמה של ירידה באי-נוחות בנשימה בהשוואת הטיפול המשולב אל מול טיפול מונותרפי.

השיפור במדדי FEV1 ו-FVC להערכת התפקוד הריאתי היה דומה לזה שתועד במחקרים אחרים להשוואת Tiotropium/Olodaterol עם טיפול בכל אחד מהמרכיבים של הטיפול בנפרד.

היארעות אירועים חריגים, אירועים חריגים חמורים ואירועים חריגים שהובילו להפסקת הטיפול התרופתי הייתה דומה לפלסבו עם כל הטיפולים שניתנו במסגרת המחקר.

החוקרים סיכמו כי המשלב של Tiotropium/Olodaterol מפחית את מדדי איוורור היתר כפי שנמדד בערך קיבולת השאיפה לפני ביוצוע מאמץ גופני וכן במהלכו ולפיכך עשוי לשפר את משך הזמן של המאמץ הגופני (ETT) בחולי COPD בהשוואה לפלסיבו ולכל מרחיב סימפונות בנפרד (מונותרפיה)

European Respiratory Journal

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה