אורתופדיה-פיזיותרפיה

השפעת טיפול אנטיביוטי מניעתי על זיהומים באתר ניתוח לאחר הסרת שתל אורתופדי (JAMA)

בקרב חולים לאחר ניתוח להסרת שתלים אורתופדיים ששימשו לטיפול בשברים מתחת לברך, מנה קדם-ניתוחית יחידה של Cefazolin תוך-ורידי, בהשוואה למתן סליין, לא הביאה להפחתת הסיכון לזיהומים באתר הניתוח בתוך 30 ימים לאחר הסרת השתל, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש, שפורסם בכתב העת JAMA.

מטרת המחקר הייתה לבחון את ההשפעה של מנה יחידה של טיפול אנטיביוטי מניעתי לפני-ניתוח על היארעות זיהומים באתר הניתוח לאחר הסרת שתל אורתופדי לטיפול בשברים מתחת לברך.

המחקר הרב-מרכזי, כפל-סמיות, אקראי, כלל 500 חולים בגילאי 18-75 שנים, עם טיפול ניתוחי קודם לשברים מתחת לברך. כל החולים היו מיועדים לניתוח הסרת שתל אורתופדי ב-19 בתי חולים בהולנד, עם מעקב במשך שישה חודשים. החוקרים לא כללו במחקר חולים עם זיהום פעיל או פיסטולה, טיפול אנטיביוטי, שתל חוזר, אלרגיה לצפלוספורינים, מחלת כליות, טיפול לדיכוי חיסוני או היריון.

במסגרת המחקר טופלו החולים במנה חד-פעמית של Cefazolin במינון 1,000 מ”ג, אשר ניתנה לפני הניתוח (228 חולים) או בעירוי סודיום-כלוריד (242 חולים). התוצא העיקרי היה זיהומים באתר הניתוח בתוך 30 ימים. תוצאים משניים כללו את המצב התפקודי, איכות חיים בריאותית ושביעות הרצון של המטופלים.

מבין 477 החולים שנכללו במחקר (גיל ממוצע, 44 שנים), 470 חולים השלימו את המחקר.

החוקרים מדווחים כי 66 חולים פיתחו זיהום באתר הניתוח (14%): 30 חולים (13.2%) בקבוצת ההתערבות לעומת 36 חולים (14.9%) בקבוצת הטיפול בסליין (הבדל שלא היה מובהק סטטיסטית).

JAMA. 2017;318(24):2438-2445

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה