אורתופדיה-פיזיותרפיה

פיתוח ישראלי מאפשר הערכת הסיכון לשבר בירך על רקע גרורות בעצמות ובחירת טיפול מונע בהתאם (הארץ)

במאמר שמתפרסם היום באתר “הארץ” מדווח ד”ר אמיר שטרנהיים, מומחה באורתופדיה אונקולוגית ומנהל תחום הטיפול הכירורגי בגרורות לעצמות ביחידה הארצית לאורתופדיה אונקולוגית במרכז הרפואי תל אביב, על מחקר רטרוספקטיבי שבחן מערכת ממוחשבת (שפותחה ע”י פרופ’ זהר יוסיבאש וד”ר ניר טרבלסי מחברת PerSimiO)המעריכה את הסיכון לשבר בירך בקרב מטופלים הסובלים מגרורות בעצמות.

ד”ר שטנרהיים מסביר בכתבה כיצד פועלת המערכת: “נבנה מודל עצם ירך שם כאמור הסיכון לשבר הוא הגבוה ביותר על פי הסי-טי. תוכנה זו מפעילה על עצם הירך עומס על פי משקל החולה. באמצעות אנליזה מדעית חוזה התוכנה בדיוק גבוה את חוזק עצם הירך עם הגרורות (גם בהשוואה לעצם הירך הבריאה) וכתוצאה מכך את הסיכון לשבר. כך היא יכולה לחסוך מהחולה שבר אפשרי או למנוע ממנו ניתוח מיותר. בדומה לסימולציות של חוזק מבנים, מתייחסים לעצם של החולה כאל מבנה עם תכונות חומר משתנות, שעליו מופעלים עומסים שמדמים פעולות יומיומית (מפעילים כוח אנכי, ?לוחצים?, על ראש עצם הירך, באופן שמדמה למשל ירידה במדרגות והליכה). לבסוף המידע משוקלל לאחת מתוך ארבע רמות סיכון לשבר וניתן כדו?ח למנתח.”

המחקר מצא שהחיזוי שבוצע ע”י המערכת היה עם רגישות וסגוליות גבוהים.

ד”ר שטרנהיים מסביר כי להערכה מוקדמת של הסיכון לשבר במצב של מחלה גרורתית חשובה שכן עבור מטופלים בסיכון גבוה ניתן לתכנן ניתוח ייעודי הכולל גם הצבת מבנה לחיזוק, או בחירה בטיפול קרינתי ו/או תרופתי מתאים.

למאמר ב”הארץ”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה