כמחצית ממטופלי הדיאליזה בישראל בסכנה לתת תזונה (Nephron)

הודעת אונ’ אריאל בשומרון

בישראל ישנם כ 6000 חולי דיאליזה

כמחצית מהם בסיכון מוגבר לתת תזונה

·         חולי דיאליזה מגיעים 3 פעמים בשבוע לטיפול במחלקות בתי החולים, במחלקה כזו יש דיאטנית המעניקה שירותי ייעוץ לתזונה מותאמת, אך למרות זאת כ 30% מהחולים בלבד מקבלים את כמות החלבון וכמות הקלוריות הנדרשות.

·         מדובר באוכלוסיה בגילאי 66-67 בממוצע, בעלת מחלות רקע נוספות כמו סוכרת ויתר לחץ דם ולכן הטיפול בהם הוא מורכב. ישנם יותר גברים מנשים, כמו במחלת הסוכרת שמהווה גורם סיכון לדיאליזה. ההרכב המגזרי של האוכלוסיה נחקר בימים אלה (תוצאות רלוונטיות לגבי ההבדלים בין יהודים לערבים נוכל להציג בהמשך).

·         במחקר נמצא כי קרוב למחצית ממטופלי דיאליזה (46.3%) הם בסיכון לתת תזונה, כ 7% הוגדרו בסיכון חמור במיוחד לתת תזונה. כמו כן נמצא כי רק 14.3% מהנבדקים שבסיכון גבוה לתת תזונה, קיבלו מזונות רפואיים להעשרה.

·         המטופלים שנבדקו תארו את התפריט היומיומי שלהם ועברו בדיקות שונות להערכת מצבם התזונתי.

·         קבוצת המחקר כללה כ 400 מטופלים, המייצגים את האוכלוסייה החולה במחלקות הנפרולוגיות בבתי חולים בישראל: בילינסון, איכילוב, רמב”ם, נהריה, מאיר והלל יפה.

צוות המחקר כלל את פרופ’ מונה בועז (בתמונה) , אודיל אזולאי, ד”ר עידית שוורץ, פרופ’ דורון שוורץ, ד”ר סוהיר אסדי, פרופ’ בתיה קריסטל, פרופ’ סידני בן שטרית, ד”ר נועה ברר-ינאי ופרופ’ טליה ויינשטיין,

וממצאיו מדווחים בגיליון ינואר 2019 של כתב העת Nephron

קישור לתקציר המאמר

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה