משפחה

האם לחשיפה לטיפול אנטיביוטי במהלך השנה הראשונה לחיים השפעה על הסיכון ל-ADHD? (מתוך Am J Epidemiol)

מנתונים שפורסמו בכתב העת American Journal of Epidemiology עולה כי חשיפה לטיפול אנטיביוטי במהלך השנה הראשונה לחיים אינו מלווה בסיכון מוגבר להפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (ADHD או Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder).

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חשיפה לטיפול אנטיביוטי בילדות מוקדמת מובילה לשינויים בהרכב החיידקים במערכת העיכול, אשר עשויים להשפיע על הסיכון ל-ADHD. הם השלימו מחקר עוקבה מבוסס-אוכלוסיה להערכת הקשר בין טיפול אנטיביוטי במהלך השנה הראשונה לחיים ובין הסיכון ל-ADHD.

המחקר כלל ילדים שנולדו במניטובה, קנדה, בין 1998 ועד 2017. חשיפה לטיפול אנטיביוטי הוגדרה בנוכחות ניפוק לפחות מרשם אחד לטיפול אנטיביוטי במהלך השנה הראשונה לחיים.

החוקרים בחנו את הסיכון להתפתחות ADHD באמצעות ניתוח סטטיסטי במדגם PSM (Propensity Score-Matched) שכלל 69,738 ילדים ובמדגם אחאים שכלל 67,671 ילדים.

מהנתונים עולה כי טיפול אנטיביוטי בגיל צעיר לא לווה בסיכון מוגבר ל-ADHD במדגם המותאם (יחס סיכון של 1.02, רווח בר-סמך 95% של 0.97-1.08) או במדגם האחאים (יחס סיכון של 0.96; רווח בר-סמך 95% של 0.89-1.03).

בניתוח משני של המדגם המותאם, נרשמה עליה בסיכון ל-ADHD באלו שנחשפו לארבע קורסי טיפול אנטיביוטי, או יותר, או באלו שקיבלו טיפול אנטיביוטי לתקופה של מעל שלושה שבועות. קשרים אלו לא תועדו במדגם האחאים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי חשיפה לטיפול אנטיביוטי במהלך השנה הראשונה לחיים אינה מובילה לעליה בסיכון ל-ADHD ברמת האוכלוסיה.

Am J Epidemiol. 2019;188(11):1923-1931

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה