משפחה

כשני-שליש מהרופאים מדווחים כי היו חשופים לתביעת רשלנות רפואית (מתוך אתר מדסקייפ)

מרבית הרופאים (59%) אשר השיבו לסקר חדש מטעם אתר Medscape השיבו כי בשלב מסוים צוין שמם בתביעת רשלנות רפואית, בין אם תביעה פרטנית או לצד רופאים אחרים שנכללו באותה תביעה.

למעלה מ-4,300 רופאים מ-29 התמחויות השיבו לסקר ה-Medscape Malpractice Report לשנת 2019.

מהנתונים עולה כי רופאים בעלי תת-התמחות נתבעו לעיתים קרובות יותר מרופאים ראשוניים (62% לעומת 52%).      רק 3% מאלו שנתבעו דיווחו כי המקרה הגיע לבית משפט וכי שופט או חבר מושבעים הכריע נגדם. אחוז זה נותר יציב לאורך שש שנים. בשליש מהמקרים המקרה הסתיים בפשרה וב-11% מהמקרים הנושא התקדם לבית משפט וגזר הדין היה לטובת הרופא. במקרים בהם התביעה הסתיימה בפשרה או גזר דין לטובת התובע, 38% מהמקרים כללו תשלום בסכום שנע בין 100,001 ועד 500,000 דולרים.

למעלה ממחצית המשיבים (52%) דיווחו כי הופתעו מאוד כי שמם עלה בתביעת רשלנות רפואית; 14% טענו כי לא היו מופתעים כלל. הרוב הגדול (83%) סברו כי לא היה מקום לתביעה; 11% לא היו בטוחים בכך ו-6% הסכימו כי היה מקום לתביעה.

כישלון בקביעת אבחנה או עיכוב באבחנה הופיעו בראש רשימת הסיבות לתביעות רשלנות. שליש מהרופאים שנתבעו (33%) דיווחו כי זה היה הבסיס לתביעה. במקום השני ברשימת הסיבות שהובילו לתביעה הופיעו סיבוכי טיפול ניתוחי (29%), לאחר מכן התקדמות מחלה או תוצאה גרועה (26%).

כאשר נשאלו אודות ההשפעה של התביעה, 49% מהרופאים דיווחו כי התוצאה לא השפיעה עליהם. כ-25% מהמשיבים דיווחו כי הם החלו לטפל בצורה שונה במטופלים.

לידיעה במדסקייפ

הערת מערכת:

אמנם מדובר במחקר שנערך בארצות הברית, אך סביר להניח כי מגמה דומה קיימת גם בישראל.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה