ההשפעה של עבודה במשמרות על הבריאות הנפשית (Am J Public Health)

במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Public Health מדווחים חוקרים על נתונים חדשים, מהם עולה כי עבודה במשמרות הינה גורם סיכון להפרעות פסיכיאטריות, בעיקר תסמיני דיכאון.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעות של עבודה במשמרות על הבריאות הנפשית ולבחון אם קיימים הבדלים בין המינים. הם השלימו חיפוש במאגרי PubMed, Scopus ו-Web of Science לזיהוי מחקרים שפורסמו עד אוגוסט 2018. הם התמקדו במחקרי מקרה-ביקורת להערכת הקשר בין עבודה במשמרות ובין הפרעות פסיכיאטריות.

הסקירה כללה שבעה מחקרים אורכיים, עם סך כולל של 28,431 משתתפים. ניתוח הנתונים הצביע על קשר בין עבודה במשמרות ובין סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בכללותן (גודל השפעה משוער של 1.28), כולל סיכון מוגבר לתסמיני דיכאון (גודל השפעה משוער של 1.33).

הבדלים מגדריים סיפקו הסבר למעל 90% מההטרוגניות, כאשר בקרב נשים שעבדו במשמרות תועד סיכון גדול יותר לתסמיני דיכאון, בהשוואה לנשים שלא עבדו במשמרות (יחס סיכויים של 1.73).

החוקרים כותבים כי למיטב ידיעתם, זוהי מטה האנליזה הראשונה להערכת ההשפעה של עבודה במשמרות על הסיכון להפרעות פסיכיאטרית, כולל הערכת הבדלים מגדריים. הם מצאו כי עבודה במשמרות, בפרט בנשים, לוותה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות, בפרט דיכאון.

Am J Public Health. 2019;109(11):e13-e20

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה