משפחה

דיאטה דלת-פחמימות עלולה להיות מלווה בסיכון מוגבר לתמותה (Eur Heart J)

ממצאי מחקר חדש, אשר פורסמו בכתב העת European Heart Journal, מעידים על קשר אפשרי בין דיאטה דלת-פחמימות ובין הסיכון לתמותה מכל-סיבה ותמותה עקב סיבות ספציפיות.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע רבות אודות הקשר ארוך הטווח בין דיאטה דלת-פחמימות ובין התמותה וכעת הם ביקשו לבחון את הנושא באמצעות נתוני מטופלים ואיסוף נתונים ממחקרים פרוספקטיביים.

החוקרים בחנו נתונים אודות הרגלי התזונה מסקרי NHANES (National Health and Nutrition Examination Survey) לשנים 1999-2010. ניתוח רב-משתני שימש לקביעת הסיכון לתמותה עם כל רבעון מדד דיאטה דלת-פחמימות, כאשר הרבעון התחתון (עם הצריכה הגבוהה ביותר של פחמימות) שימש כנקודת הייחוס.

מדגם המחקר כלל 24,825 משתתפים מסקרי NHANES (מעקב ממוצע של 6.4 שנים).

לאחר תקנון, בקרב משתתפים עם הצריכה המעטה ביותר של פחמימות (רבעון רביעי של דיאטה דלת-פחמימות) תועד הסיכון הגבוה ביותר לתמותה כוללת (32%), תמותה עקב מחלות לב וכלי דם (50%), תמותה עקב מחלות צרברווסקולאריות (51%) ותמותה עקב מחלות ממאירות (36%). באותו מודל, הקשר בין דיאטה דלת-פחמימות ובין תמותה כוללת היה בולט יותר במשתתפים לא-שמנים (48%), בהשוואה למשתתפים שמנים (19%).

מנתונים שנאספו ממחקרי עוקבה פרוספקטיביים, אשר כללו מידע אודות 462,934 משתתפים (מעקב ממוצע של 16.1 שנים) עלה קשר חיובי בין דיאטה דלת-פחמימות ובין תמותה כוללת (סיכון יחסי של 1.22, p<0.001), תמותה עקב מחלות לב וכלי דם (סיכון יחסי של 1.13, p<0.001) ותמותה עקב ממאירות (סיכון יחסי של 1.08, p=0.02).

לאור אופי המחקר, החוקרים כותבים כי לא ניתן להוכיח כי הקשר בין דיאטה דלת-פחמימות ובין התמותה הינו קשר סיבתי וכי לא ניתן לשלול הטיה אפשרית. אעפ”י כן, הם תומכים בהשלמת מחקרים נוספים בנושא.

Eur Heart J. 2019 Sep 7;40(34):2870-2879

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה