יתרונות פעילות אירובית ביתית בחולי פרקינסון (Lancet Neurol)

תכנית פעילות גופנית אירובית ביתית, תחת השגחה מרחוק, עשויה להביא לשיפור מדדים מוטוריים בחולים עם מחלת פרקינסון, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מהולנד, שפורסמו בכתב העת The Lancet Neurology.

החוקרים ביקשו לבחון את ההשפעות של פעילות גופנית אירובית בעצימות גבוהה, המבוצעת בבית החולים, על סימנים מוטוריים בחולים עם מחלת פרקינסון (כאשר לא נטלו טיפול דופמינרגי). מדגם המחקר כלל 130 חולים אשר היו תחת טיפולים נפוצים למחלה.

האימון האירובי כלל רכיבה על אופני חדר-כושר למשך 30-45 דקות, לפחות שלוש פעמים בשבוע, עם טווח יעד מוגדר של קצב הלב. קבוצת הביקורת קיבלה הוראה לערוך מתיחות, תרגילי גמישות והרפיה, שלוש פעמים בשבוע, למשך 30 דקות כל פעם.

עשרה משתתפים בכל קבוצה לא השלימו את ההתערבות הייעודית, אך הגיעו לביקור שנערך שישה חודשים לאחר ההתערבות.

לאחר שישה חודשים, מדדי Motor Disorder Society-Unified Parkinson’s Disease Rating Scale (MDS-UPDRS) החמירו משמעותית פחות בקבוצת ההתערבות (ממוצע של 1.3 נקודות), בהשוואה לקבוצת הביקורת (ממוצע של 5.6 נקודות).

ההבדל במדד המוטורי היה דומה לזה שתואר במחקרים קודמים להערכת תכניות פעילות אירובית המבוצעות במרכזים ייעודיים ודרשו השגחה די הדוקה.

החוקרים מדווחים כי מספר האירועים החריגים היה די דומה בשתי הקבוצות ואלו ברובן לא היו קשורות לפעילות הגופנית, אם כי לא ניתן לשלול קשר אפשרי בשבעה (11%) חולים בקבוצת ההתערבות ובארבעה (6%) חולים בקבוצת הביקורת.

פעילות אירובית עשויה לסייע בשיפור התפקוד המוטורי בחולי פרקינסון, כאשר הדבר עשוי להיות בתיווך ההשפעה החיובית של הכושר הקרדיווסקולארי על בריאות המוח.

Lancet Neurol 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה