משפחה

מה בין חשיפה אימהית לפלואוריד ובין רמת האינטליגנציה של הילדים? (JAMA Pediatrics)

צריכה רבה יותר של פלואוריד במהלך ההיריון מלווה במדדי אינטליגנציה (IQ) נמוכים יותר בבנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מקנדה, שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatrics.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לקבוע את הקשר בין חשיפה לפלואוריד במהלך ההיריון ובין מדדי אינטליגנציה במדגם פרוספקטיבי, רב-מרכזי, שהתבסס על נתוני Maternal-Infant Research on Environmental Chemicals.

מדגם המחקר כלל 601 זוגות אם-ילד, כאשר כל הילדים נולדו בין השנים 2008-2012 והיו בגילאי 3-4 שנים בעת הבדיקות. החוקרים התבססו על ריכוז פלואוריד בשתן האם (MUFSG) המתוקן וקבעו את הממוצע לאורך שלושה טרימסטרים ב-512 נשים הרות, וכן אספו נתונים מדיווח-עצמי של 400 האימהות אודות צריכת פלואוריד ממים ומשקאות.  מדדי האינטליגנציה של הילדים נבחנו בגילאי 3-4 שנים באמצעות Wechsler Primary and Preschool Scale of Intelligence-III.

מבין 512 זוגות אם-ילד (גיל ממוצע של האם 32.3 שנים), ריכוזי פלואוריד בשתן, מדדי אינטליגנציה ונתונים מלאים אודות כלל המשתנים היו זמינים בכל המקרים; נתונים מלאים אודות צריכה אימהית של פלואוריד ומדדי אינטליגנציה של הילד היו זמינים עבור 400 מבין 601 זוגות אם-ילד.

בנשים שהתגוררו באזורים עם העשרת מי ברז בפלואוריד (141 נשים), בהשוואה לאלו שהתגוררו באזורים ללא תוספת פלואוריד במים (228 נשים) ריכוזי פלואוריד בשתן היו גבוהים יותר משמעותית (ממוצע של 0.69 לעומת 0.40 מ”ג/ליטר, p=0.001), כמו גם רמות צריכת פלואוריד (0.93 לעומת 0.30 מ”ג פלואוריד ביום, p=0.001).

בקרב הילדים הציון הכולל (Full Scale IQ) עמד על 107.16 ונע בטווח 52-143 נקודות, כאשר בקרב בנות הציונים הממוצעים היו גבוהים יותר משמעותית מבנים (109.56 לעומת 104.61, p=0.001).

החוקרים זיהו אינטראקציה מובהקת בין מין הילד ובין ריכוזי פלואוריד בשתן האם, עדות לקשר שונה בין בנים ובנות. עליה של 1 מ”ג בריכוז פלואוריד בשתן האם לוותה בירידה של 4.49 נקודות במדדי האינטליגנציה בבנים, אך לא זוהה קשר מובהק עם מדדי האינטליגנציה בבנות. עליה של 1 מ”ג בצריכה היומית של פלואוריד בנשים הרות לוותה בירידה של 3.66 נקודות במדדי האינטליגנציה בבנים ובבנות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי חשיפה אימהית לרמות גבוהות יותר של פלואוריד במהלך ההיריון מלווה במדדי אינטליגנציה נמוכים יותר בילדים בגילאי 3-4 שנים. ממצאים אלו מעידים על הצורך בהפחתת צריכת פלואוריד במהלך ההיריון.

JAMA Pediatrics 2019

לידיעה ב-Med page Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אימון שרירי רצפת אגן משפר תפקוד מיני בנשים (Am J Obstet Gynecol)

    אימון שרירי רצפת אגן משפר תפקוד מיני בנשים (Am J Obstet Gynecol)

    אימון שרירי רצפת אגן מלווה בשיפור בתפקוד המיני בנשים עם הפרעה בתפקוד רצפת האגן, כולל שיפור עוררות מינית, אורגזמה, שביעות רצון ותפקוד מיני כולל בנשים, ללא עדות לאירועים חריגים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סקירה שיטתית שפורסמה בשנת 2015 הציעה השפעה […]

  • האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Oncology עולה קשר סיבתי בין אנדומטריוזיס ובין הסיכון למחלות ממאירות, עם עדויות המצביעות על סיכון מוגבר לסרטן שחלות, ממאירות עורית, ממאירות המטולוגית וסרטן שד שלילי לקולטנים להורמונים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים אפידמיולוגיים דיווחו על קשר בין אבחנה של אנדומטריוזיס ובין סוגים מסוימים של מחלות […]

  • הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    בנשים לאחר טיפולי IVF/ICSI הדבקה בנגיף קורונה בתוך עשרה שבועות מהחזרת עוברים אינה משפיעה לרעה על תוצאות היריון, שיעורי השרשה והפלה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל נתונים אודות 857 נשים בגילאי 20-29 שנים שעברו IVF/ICSI במרכז הפריה חוץ גופית בסין. הם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה