משפחה

תוצאות השימוש באינסולין אפידרה במשאבות אינסולין לטיפול בילדים עם סוכרת מסוג 1 (מתוך Pediatrics International)

במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics International בשנת 2017 דיווחו חוקרים על תוצאות מחקר שנועד לבחון את היעילות והבטיחות של שימוש ב-Insulin Glulisine (אפידרה) במשאבות אינסולין  בילדים עם סוכרת מסוג 1. מהנתונים עלה כי במקום תכשירי אינסולין מהירי-פעולה אחרים במשאבות, השימוש באפידרה עשוי לשמש כאפשרות טיפול יעילה באוכלוסייה זו.

מדגם המחקר כלל 19 ילדים עם סוכרת מסוג 1 (8 בנים, 11 בנות; גיל ממוצע של 8.5 שנים), אשר טופלו במשאבות אינסולין מסוג MiniMed Paradigm 722 או MiniMed Paradigm 620G, ללא שימוש במערכת ניטור סוכר רציף. המשאבות הכילו תכשירי אינסולין מסוג Insulin Aspart או Insulin Lispro לפני השימוש באפידרה, לאחר מכן הוחלף התכשיר לאפידרה.

מהנתונים עולה כי לא היו הבדלים בממוצע רמות הסוכר בדם לפני ארוחת בוקר ולפני ארוחת ערב, כאשר השוו את הנתונים לפני ואחרי השימוש באינסולין אפידרה במשאבות אינסולין. עם זאת, במהלך השימוש באינסולין אפידרה במשאבות האינסולין זוהה שיפור משמעותי ברמות הסוכר בדם לאחר ארוחת בוקר (מ-192.5 ל-162.0 מ”ג /ד”ל) ולאחר ארוחת ערב (מ-191.1 ל-161.1 מ”ג/ד”ל). עוד מדווחים החוקרים כי נרשמה ירידה בריכוז המוגלובין מסוכרר הממוצע (מ-8.0% ל-7.7%, p<0.05) ובתדירות הממוצעת של אירועי היפוגליקמיה (מ-8.3 ל-6.0 מקרים בחודש, p<0.05).

החוקרים מסבירים כי בחולי סוכרת, לאינסולין אפידרה התחלת ההשפעה מהירה יותר ומשך הפעולה קצר יותר, בהשוואה ל-Insulin Aspart או Insulin Lispro.

מספר מחקרים קודמים הצביעו על דמיון באיזון הגליקמי ובתדירות אירועי היפוגליקמיה עם מגוון תכשירים מהירי-פעולה בחולים עם סוכרת מסוג 1 תחת טיפול בזריקות אינסולין או משאבת אינסולין. אף על פי כן, החוקרים דיווחו בעבר כי אינסולין אפידרה (בצורת זריקות יומיות או בצורת משאבת אינסולין) עדיף על Insulin Aspart ו-Insulin Lispro,  לשיפור האיזון הגליקמי והפחתת תדירות אירועי היפוגליקמיה בילדים ומתבגרים עם סוכרת מסוג 1.

מנתוני המחקר הנוכחי עולה כי אינסולין אפידרה יעיל יותר באופן ברור, בהשוואה לתכשירי אינסולין מהירי-פעולה אחרים, במונחים של שיפור רמות סוכר לאחר-ארוחה וריכוז המוגלובין מסוכרר. יתרה מזאת, תדירות אירועי היפוגליקמיה הייתה פחותה עם אינסולין אפידרה, ייתכן הודות לכך שזמן הפעולה של התרופה תאם לרמות הסוכר לאחר-ארוחה, ללא השפעות מאוחרות להפחתת רמות הסוכר בדם.  השפעות גליקמיות אלו של אינסולין אפידרה באו לידי ביטוי באופן בולט יותר במהלך טיפול במשאבות אינסולין, בהשוואה לטיפול בזריקות אינסולין, מאחר ובמקרים אלו משתמשים רק באינסולין מהיר-פעולה, ללא שילוב אינסולין ארוך-טווח.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים עם תכשירי אינסולין מהירי-פעולה בכדי להבין טוב יותר את המאפיינים הקליניים השונים בילדים.

Pediatrics International (2017) 59, 647649

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה