משפחה

השוואת תוצאות טיפול ב-Denosumab אל מול Risedronate כנגד אוסטיאופורוזיס על-רקע גלוקוקורטיקואידים (מתוך Arthritis & Rheumatism)

בחולים עם אוסטיאופורוזיס על-רקע גלוקוקורטיקואידים, טיפול ב-Denosumab (פרוליה) נמצא עדיף על-פני טיפול ב-Risedronate (אקטונל) בכל הנוגע לשיפור צפיפות העצם בעמוד השדרה ובירך לאחר 24 חודשים, אך פרופיל הבטיחות היה דומה עם שני הטיפולים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Arthritis & Rheumatism.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים תחת טיפול בגלוקוקורטיקואידים, מתן Denosumab במינון 60 מ”ג כל שישה חודשים הוביל לעליה בצפיפות העצם בעמוד השדרה ובירך לאחר 12 חודשים, בהיקף שהיה גדול יותר משמעותית מתוצאות טיפול ב-Risedronate במינון 5 מ”ג כל יום. כעת ביקשו החוקרים להשוות את היעילות והבטיחות של התרופות לאורך 24 חודשים.

המחקר בשלב 3 כלל גברים ונשים בגילאי 18 שנים ומעלה, אשר קיבלו טיפול בפרדניזון במינון של לפחות 7.5 מ”ג ביום, או מקביל לכך, במשך פחות משלושה חודשים (טיפול חדש) או במשך לפחות שלושה חודשים (המשך טיפול) לפני בדיקת הסקר. בכל המשתתפים מתחת לגיל 50 הייתה היסטוריה של שבר אוסטיאופורטי ובכל אלו בגילאי 50 שנים ומעלה תועד מדד T-score של 2.0- או פחות (או 1.0- או פחות עם היסטוריה של שבר). המשתתפים חולקו באקראי ביחס 1:1 לטיפול ב-Denosumab במינון 60 מ”ג כל שישה חודשים, או Risedronate במינון 5 מ”ג כל יום, למשך 24 חודשים, בשילוב עם סידן וויטמין D.

מבין 795 חולים, 590 חולים השלימו את המחקר (74.2%): בקבוצת החולים עם טיפול חדש בגלוקוקורטיקואידים, 109 מבין 145 חולים טופלו ב-Denosumab ו-117 מבין 145 חולים טופלו ב-Risedronate; בקבוצת המשך טיפול בגלוקוקורטיקואידים, 186 מבין 253 חולים טופלו ב-Denosumab ו-178 מבין 252 חולים טופלו ב-Risedronate.

החוקרים מדווחים כי טיפול ב-Denosumab היה עדיף על Risedronate בשיפור צפיפות העצם בעמוד שדרה מותני ובכלל ירך, בכל נקודות הזמן בהן נבדקה צפיפות העצם, הן בקרב אלו עם טיפול חדש בגלוקוקורטיקואידים (עליה של 6.2% לעומת 1.7% בצפיפות העצם בעמוד-שדרה מותני ועליה של 3.1% לעומת 0.0% בכלל ירך, p<0.001) והן בקרב אלו שהמשיכו בטיפול בגלוקוקורטיקואידים (עליה של 6.4% לעומת 3.2% בעמוד-שדרה מותני ושל 2.9% לעומת 0.5% בכלל ירך, p<0.001).

שיעורי אירועים חריגים, אירועים חריגים חמורים ושברים היו דומים בשתי קבוצות הטיפול.

החוקרים מסכמים וכותבים כי Denosumab עשוי לשמש כאפשרות חדשה לטיפול במקרים של אוסטיאופורוזיס על-רקע גלוקוקורטיקואידים.

Arthritis & Rheumatism 28 February, 2019

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה