משפחה

רופאים רבים מדווחים כי חוסר כבוד הינו גורם משמעותי לתחושת השחיקה (מתוך אתר מדסקייפ)

מדו”ח מטעם אתר מדסקייפ (Medscape Hospitalist Lifestyle, Happiness & Burnout) עולה כי רק כחמישית מהרופאים העובדים בבתי חולים מדווחים כי הם שמחים או שמחים מאוד במקום העבודה שלהם. חמישית מהרופאים העובדים בבתי חולים דיווחו כי הם שמחים במקום העבודה, עם שיעור דומה בקרב רופאים במחלקות פנימיות ובמחלקות לרפואה דחופה. תחושת השחיקה תועדה בקרוב למחצית מהנשאלים, עם שיעור דומה בקרב רופאים שעבדו בבתי חולים ואלו שלא עבדו בבתי חולים.

הדו”ח מטעם אתר מדסקייפ אודות תחושת השחיקה הארצית בקרב רופאים פורסם בחודש ינואר ומצא כי בקרב כלל הרופאים, 14% דיווחו על מחשבות אובדניות ורק 1% דיווח על ניסיון אובדני. בדו”ח הנוכחי מצאו החוקרים כי 11% מהרופאים דיווחו על מחשבות אובדניות, אך שללו ניסיון אובדני; 4% דיווחו על ניסיון אובדני; 81% דיווחו כי לא היו להן מחשבות אובדניות ו-4% העדיפו שלא להשיב לשאלה.

מרבית הרופאים העובדים בבתי חולים אינם פונים לעזרה בשל תחושות השחיקה או הדיכאון. רק 12% דיווחו כי הם פנו לעזרה ושני-שליש דיווחו כי לא סביר שהם יפנו לעזרה מקצועית להקלה על שחיקה או דיכאון ולא עשו זאת בעבר.

שביעות הרצון של הרופאים בבתי חולים הייתה מעט נמוכה יותר מזו שתועדה בקרב 24% המשיבים שלא עבדו בבתי חולים (רופאי משפחה ורופאי ילדים העובדים מחוץ לבתי חולים). עם זאת, הסקר מצא כי בכל הנוגע לעבודה מחוץ לבית החולים, אלו שעבדו בבתי חולים היו שמחים יותר מאלו שלא עבדו בבתי חולים (57% בהשוואה ל-52% מהם היו שמחים).

הסיבות העיקריות לתחושת השחיקה בקרב אלו שעבדו בבתי חולים כללו משימות אדמיניסטרטיביות רבות (סיבה שהוזכרה ע”י 55% מאלו שעבדו בבתי חולים ו-67% מאלו שלא עבדו בבתי חולים) והעדר כבוד מצד המנהלה, העובדים, העמיתים או אנשי הצוות. העדר כבוד צוטט כסיבה לשחיקה בשיעור גבוה כפליים בקרב רופאים שלא עבדו בבתי חולים, בהשוואה לאלו שעבדו בבתי חולים (45% לעומת 23%).

רופאים שעבדו בבתי חולים נטו יותר לציין את העובדה עם רשומות רפואיות ממוחשבות והעבודה מול מחשב כגורם לשחיקה (20% לעומת 35% מאלו שעבדו מחוץ לבתי חולים).

לידיעה במדסקייפ

הערת מערכת:

אמנם מדובר בסקר אמריקאי אך התוצאות עשויות להיות מעניינות ורלוונטיות גם לישראל.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה