משפחה

טיפול ב-Azithromycin במינון נמוך עשוי לשפר תוצאות התלקחות COPD (מתוך AJRCCM)

במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול במינון נמוך של Azithromycin (אזיטרומיצין) במהלך אשפוז בשל התלקחות COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) ולאחר האשפוז מלווה בשיעור נמוך יותר של כשל טיפול, הפחתת מספר ימי אשפוז בבית החולים וביחידות טיפול נמרץ והפחתת תמותה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הטיפול ב- Azithromycin עשוי למנוע התלקחות חדה של מחלת ריאות חסימתית כרונית. במחקר הנוכחי הם ביקשו לבחון אם התערבות בת שלושה חודשים שכללה מתן מינון נמוך של Azithromycin עשויה לסייע בהפחתת שיעורי כשל טיפולי כאשר Azithromycin ניתן בעת אשפוז בשל התלקחות COPD, עם המשך נטילת הטיפול לאחר השחרור מבית החולים.

החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי, אקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, שכלל חולים שאושפזו בשל התלקחות COPD, עם היסטוריית עישון של לפחות 10 שנות חפיסה ולפחות התלקחות אחת במהלך השנה האחרונה. המשתתפים חולקו באקראי, בתוך 48 שעות מהאשפוז, לקבוצת התערבות (Azithromycin) או פלסבו. הטיפול ב- Azithromycin ניתן במינון 500 מ”ג ביום למשך שלושה ימים, בשילוב עם הטיפול הסטנדרטי שכלל משלב טיפול סיסטמי בקורטיקוסטרואידים וטיפול אנטיביוטי, ולאחר מכן נמשך הטיפול ב- Azithromycin לאורך שלושה חודשים במינון 250 מ”ג, פעמיים ביום.

החולים היו במעקב לאורך שישה חודשים לאחר מכן והתוצא העיקרי היה הזמן עד לאירוע ראשון להערכת כשל טיפול בתוך שלושה חודשים. כשל טיפול הוגדר כמשלב של הגברת טיפול תרופתי, הגברת טיפול בבית חולים או אשפוז חוזר בשל בעיות נשימתיות, או תמותה מכל-סיבה.

מדגם המחקר כלל 301 חולים, מהם 147 חולקו לטיפול ב- Azithromycin ו-154 לקבוצת פלסבו. שיעורי כשל טיפולי בתוך שלושה חודשים עמדו על 49% בקבוצת ההתערבות ועל 60% בקבוצת הפלסבו (יחס סיכון של 0.73, p=0.0526).

החוקרים מדווחים כי כל אחד מהמרכיבים של התוצא העיקרי היה פחות נפוץ בקבוצת הטיפול ב- Azithromycin , בהשוואה לקבוצת הפלסבו, כולל שיעורי הגברת טיפול תרופתי (47% לעומת 60%, p=0.0272), הגברת טיפול בבית חולים או אשפוז חוזר בשל בעיות נשימתיות (13% לעומת 28%, p=0.0024) ותמותה מכל-סיבה (2% לעומת 4%, p=0.5075). מהנתונים עלה כי התועלת הקלינית אבדה שישה חודשים לאחר הפסקת הטיפול ב- Azithromycin.

החוקרים מסכמים וכותבים כי שלושה חודשי טיפול ב- Azithromycin בחולים שאושפזו בשל התלקחות COPD עשויים להפחית משמעותית את שיעורי כשל טיפול במהלך התקופה בה החולים מצויים בסיכון הגבוה ביותר לכך. הממצאים מרמזים לצורך בטיפול ממושך יותר ב- Azithromycin על-מנת לשמר את התועלת הקלינית.

AJRCCM 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה