משפחה

גישות להתמודדות עם מטופלים ובני משפחה מאוכזבים או מתוסכלים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Society of Hospital Medicine)

הבנה מדוע חולים פונים לטיפולים שאינם מקובלים רפואית או מעוניינים להשתחרר מבית חולים בניגוד לעצת הצוות הרפואי היא חשובה בכדי לספק טיפול טוב יותר לחולים מאוכזבים, כך טוענים מומחים במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Society of Hospital Medicine.

אחת הטעויות הגדולות ביותר של רופאים היא קביעת תכנית ותוצא אותו מנסים להשיג, כאשר בפועל חשוב להבין את המקום ממנו מגיע החולה ובני המשפחה שלו.

המומחים מתארים מקרה של גבר בשנות התשעים לחייו, עם דמנציה בשלב סופני וסרטן ריאות גרורתי, אשר גסס לאחר שבועות של טיפול כימותרפי אגרסיבי. במקום דיון אודות מסגרת הוספיס, בני המשפחה דחפו לקו הטיפול הבא.

במקרים אלו, על הרופאים בבית החולים להתחיל בשאלה אודות דרגת ההבנה של החולה את מצבו או מחלתו ואת משמעות המחלה. באופן ספציפי, חשוב לקבוע כמה חשוב לחולה להיות מסוגל לחיות באופן עצמאי, להאכיל את עצמו או לצאת לבד ממיטתו. מידע זה עשוי לסייע לרופאים להסביר מדוע טיפול מסוים עשוי שלא להביא להשגת יעדי החולים.

מקרה נוסף שהוצג במהלך הכנס תיאר גבר בן 40 שנים עם לחץ דם גבוה, סוכרת והפרעת שימוש באלכוהול, אשר אושפז בשל נזק כלייתי חד, אך ביקש לעזוב את בית החולים בניגוד לעצת הצוות הרפואי.

רופאים אינם סוהרים ולחולים היכולים לקבל החלטות בעצמם זכות אתית וחוקית לסרב לטיפול מומלץ באשפוז. עם זאת, לרופאים מחויבות אתית לכוון את החולים הפגיעים לקבלת הטיפול הרפואי הטוב ביותר.

הבהרה למטופל כי בסופו של דבר זכות ההחלטה אם להישאר באשפוז או ללכת לביתו נתונה בידיו, עשויה לנטרל את הסיטואציה. בנוסף, ניתן לגייס בני משפחה, חברים ולעיתים מומחים אחרים בכדי לעודד את החולה להישאר בבית החולים.

חשוב להבין מדוע החולה מעוניין לעזוב את בית החולים, שכן מידע זה עשוי לאפשר משא ומתן. ייתכן כי החולה רוצה רק לעזוב בכדי לעשן. במידה והדבר מתאים מבחינה רפואית, משא ומתן הצעת שתי הפסקות בנות עשר דקות לעזוב את המחלקה עשוי להשאיר את החולה באשפוז.

במקרים של חולים קשים, אמפתיה כמעט תמיד עדיפה על ויכוח. התנצלות אודות גורמים שגרמו תסכול, אך אינם בשליטת הרופא, עשויה גם לסייע במקרים אלו.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Society of Hospital Medicine

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה