האם צריכת דגנים מלאים מגנה מפני סרטן כבד? (JAMA Oncol)

צריכה רבה יותר של דגנים מלאים עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת לסרטן כבד בקרב מבוגרים בארצות הברית, כך עולה מתוצאות מחקר תצפיתי חדש, שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין צריכת דגנים מלאים וצריכת סיבים ובין הסיכון לסרטן כבד (Hepatocellular Carcinoma). הם השלימו מחקר עוקבה להערכת צריכת דגנים מלאים, מרכיבים שונים של דגנים אלו (סובין ונבטים) וצריכת סיבים תזונתיים ב-125,344 משתתפים משני המדגמים, Nurses’ Health Study ו-Health Professionals Follow-up Study.

לאחר מעקב ממוצע של 24 שנים זיהו החוקרים 141 חולים עם סרטן כבד מבין 125,455 המשתתפים. ממצאי המחקר מעידים על קשר מובהק בין צריכה מוגברת של דגנים מלאים ובין סיכון מופחת לסרטן כבד (יחס סיכון של 0.63 בהשוואת השלישון העליון והתחתון לצריכת דגנים מלאים). עוד זיהו החוקרים קשר הפוך ולא-מובהק בין סרטן כבד ובין סך צריכת סובין, אך לא זוהה קשר עם נבטים.

עוד זיהו החוקרים כי צריכה מוגברת של סיבי דגנים (Cereal Fiber), אך לא צריכת פירות וירקות, נקשרה עם סיכון מופחת לסרטן כבד, אך קשר זה לא היה מובהק סטטיסטית.

החוקרים כותבים כי צריכה מוגברת של דגנים מלאים, וייתכן כי צריכת סיבי דגנים וסובין, מלווים בסיכון מופחת לסרטן כבד בקרב מבוגרים בארצות הברית. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים בכדי לבחון  את הנושא באוכלוסיות שונות בסיכון גבוה ולהבין את המנגנון בבסיס הקשר הנ”ל.

JAMA Oncol. Published online February 21, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה