משפחה

בקרוב צפויים שינויים היסטוריים בטיפול לאלרגיה למזון (American Academy of Allergy, Asthma and Immunology)

פרופ’ רוברט ווד, נשיא ה-AAAAI (American Academy of Allergy, Asthma and Immunology) מאמין כי עולם הרפואה עומד על סף גישה חדשה לחלוטין לטיפול באלרגיה למזון, עם צפי לאישור טיפולים חדשים בשנים הקרובות.

לדוגמא, ד”ר ווד מסביר כי הצפי הוא כי בשנתיים הקרובות יאושר טיפול חדש לטיפול באלרגיה לבוטנים. הוא מוסיף כי הוא עוסק בתחום מזה שלושים שנים ועד כה, כל שהיה להציע למטופלים היה להימנע מחשיפה ולטפל במקרה של חשיפה בשוגג.

הגישה החדשה לטיפול באלרגיה למזון הינה למעשה גישה ישנה, ותואמת לאופן הטיפול בכל האלרגיות האחרות. השילוב וההתאמה של הגישות החדשות צפויה לעמוד במוקד כנס ה-AAAAI הצפוי להתקיים השנה בסן פרנסיסקו.

קיים חשש אמיתי מפני חשיפה מכוונת בשל הסיכון הכרוך בדבר. בעבר, חשיפת חולה עם אלרגיה חמורה לבוטנים לא הייתה שווה את הסיכון. עם זאת, מומחים מתחילים לבחון את הנושא באופן שונה.

אחד הנושאים השנויים במחלוקת נוגע לשימוש באימונותרפיה לטיפול באלרגיה למזון. מד

עוד כותבים המומחים כי חלה התקדמות ניכרת בפיתוח נוגדני IgE הומאניים, חד-שבטיים, כנגד אלרגנים נפוצים. תרופות ביולוגיות העשויות להעביר נוגדנים אלו יהפכו זמינות יותר ויותר. מומחים בוחנים כיום את נושא הטיפול הביולוגי באופן מעמיק יותר. ישנם תכשירים ביולוגיים רבים וכעת מנסים לזהות את התכשירים הצפויים להיות היעילים ביותר לכל קבוצת חולים.

נושא נוסף הצפוי לזכות לתשומת לב רבה הינו הקשר בין מיקרוביום ובין מחלות אלרגיות. ישנן תיאוריות רבות אודות הסיבה בגינן חלק מהחולים סובלים יותר מאלרגיות, כאשר חלק לא מבוטל מהן מתמקד במיקרוביום.

American Academy of Allergy, Asthma and Immunology

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה