עדויות חדשות בנוגע לבטיחות שתלי שד (Annals of Surgery)

במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Surgery מדווחים חוקרים על תוצאות המחקר הגדול ביותר מסוגו להערכת תוצאות שתלי שד. מהנתונים עולה כי שתלי סיליקון מלווים בסיכון מוגבר לסיבוכים נדירים מסוימים וכי יש להמשיך ולבחון את הנתונים.

מטרת המחקר הייתה לבחון את הבטיחות והיעילות ארוכת הטווח של שתלי שד. הם השלימו מחקר עוקבה רב-מרכזי בו עקבו באופן פרוספקטיבי אחר תוצאות ארוכות טווח של שתלי שד ונזקים סיסטמיים משנית לשימוש בשתלי סיליקון/סליין של שני יצרנים אשר הושתלו במסגרת ניתוח ראשוני/רביזיה להגדלת שד/שחזור שד. סיבוכים סיסטמיים, פגיעה עצמית ותוצאות פוריות, בהשוואה לנתונים מביקורות ללא שתלים אלו. סיבוכים על-רקע השתל נבחנו לפי הרכב השתל וההתוויה לניתוח בטווח הקצר והארוך.

הנתונים כללו מידע אודות 99,993 משתתפים, 56% מהשתלים היו שתלי סיליקון להגדלת שד ראשונית. בהשוואה לביקורות, שתלי שד לוו בשיעור גבוה יותר של תסמונת שיוגרן (שיעורי Standardized Incidence Ratio של 8.14), סקלרודרמה (SIR של 7.00), דלקת מפרקים שגרונית (SIR של 5.96), לידת מת (SIR של 4.50) ומלנומה (SIR של 3.71). עוד דווח על מקרה אחד של BI-ALCL.החוקרים לא זיהו קשר בין השימוש בשתלים ובין אובדנות.

בטווח הקצר, קרע שתל היה נפוץ יותר עם שתלי סליין (2.5% לעומת 0.5%, p<0.001) ושיעורי קונטרקטורה של הקפסולה היו גבוהים יותר עם שתלי סיליקון (5.0% לעומת 2.8%, p<0.001).

                  

לאחר שבע שנים, שיעור הניתוחים החוזרים עמד על 11.7% במקרים של הגדלת שד ראשונית ו-25% מהמקרים של שחזור שד ראשוני/ניתוח חוזר קונטרקטורה של הקפסולה (דרגה III/IV) תועדה ב-7.2% מהניתוחים הראשונים להגדלת שד, 12.7% מהניתוחים הראשונים לשחזור שד וזו הייתה הסיבה הנפוצה ביותר לניתוח חוזר מבין המקרים של שתלים להגדלת שדיים.

החוקרים כותבים כי נתונים ארוכי-טווח אודות שתלים עשויים לסייע בתהליכי קבלת החלטות ובבחירת השתלים.

Annals of Surgery. 2019;269(1):30-36

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה