משפחה

המלצות חדשות מטעם ה-USPSTF תומכות בהצעת טיפול תרופתי להפחתת סיכון לסרטן שד בנשים לאחר מנופאוזה בסיכון גבוה לממאירות (מתוך המלצות ה-USPSTF)

על רופאים להציע טיפול תרופתי העשוי להפחית את הסיכון לסרטן שד בנשים לאחר-מנופאוזה, המצויות בסיכון גבוה לסרטן שד, אך אין להציע תרופות אלו באופן שגרתי לנשים שאינן בסיכון מוגבר, כך עולה מהמלצות חדשות מטעם ה-USPSTF (U.S. Preventive Services Task Force).

המומחים מסבירים כי ישנה תועלת מתונה לתרופות דוגמת Tamoxifen (טמוקסיפן), Raloxifene (אוויסטה), או מעכבי ארומטז, להפחתת הסיכון לסרטן שד פולשני, חיובי לקולטנים לאסטרוגן, בנשים בסיכון מוגבר לסרטן שד ובסיכון נמוך לאירועים חריגים משנית לטיפול התרופתי.  עם זאת, הם ממליצים כנגד מתן שגרתי של תרופות אלו לנשים שאינן בסיכון מוגבר לסרטן שד.

המלצות אלו עולות בקנה אחד עם המלצות משנת 2013, אם כי כוללות כעת גם את השימוש במעכבי ארומטז, אשר לא נכלל באפשרויות בהנחיות הקודמות.

בהגדרת נשים בסיכון מוגבר לסרטן שד כוללים המומחים את האוכלוסיות הבאות:

·       היפרפלזיה אטיפית של LCIS (Lobular Carcinoma In Situ) בביופסיה קודמת.

·       גיל 65 שנים ומעלה עם קרובת משפחה מדרגה-ראשונה עם סרטן שד.

·       גיל 45 שנים ומעלה עם למעלה מקרובת משפחה אחת מדרגה-ראשונה עם סרטן שד, או קרובת משפחה מדרגה-ראשונה אשר פיתחה סרטן שד לפני גיל 50.

·       גיל 40 שנים ומעלה עם קרובת משפחה מדרגה-ראשונה עם סרטן שד דו-צדדי.

צוות המשימה דיווח על עדויות משכנעות לפיהן Tamoxifen ו-Raloxifene מלווים בנזק בדרגה קלה-עד-בינונית. שני התכשירים מעלים את הסיכון לתרומבואמבוליזם ורידי, אם כי Tamoxifen מעלה את הסיכון יותר מ-Raloxifene, בפרט בנשים מבוגרות יותר.

עוד מציינים כי ישנן עדויות מספקות לפיהן Tamoxifen לבדו מעלה את הסיכון לסרטן רירית הרחם בנשים עם רחם. התכשיר גם מעלה את הסיכון לקטרקט. תסמינים וזומוטוריים (גלי חום) מהווים תופעת לוואי נפוצה של שתי התרופות.

מעכבי ארומטז נבחנו בשני מחקרים מבין עשרה שבחנו את ההשפעה של טיפול תרופתי להפחתת סיכון לסרטן שד בנשים לאחר-מנופאוזה בסיכון מוגבר לממאירות. מסיכום הנתונים עלה כי השימוש בתרופות אלו צפוי להביא לירידה של 16 מקרים של סרטן שד פולשני (סיכון יחסי של 0.45) וירידה של 15 מקרים בסיכון לסרטן שד חיובי לקולטנים לאסטרוגן (סיכון יחסי של 0.37).

עם זאת, המומחים מציינים כי לא ניתן לערוך השוואה בין היעילות של שלושת סוגי התרופות השונים, בשל הבדלים במאפייני המשתתפות במחקרים השונים.

דרושים מחקרים נוספים להערכת ההשפעה של הטיפול התרופתי על הפחתת הסיכון לסרטן שד בנשים הנושאות מוטאציות בגני BRCA1 או BRCA2.

מתוך המלצות ה-USPSTF

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    טיפול באספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology. מהנתונים עולה עוד כי הירידה הגדולה תועדה בסיכון למחלה גרורתית ואלו שנטלו את התרופה למשך לפחות חמש שנים. החוקרים אספו נתונים ממספר מאגרי מטופלים לזיהוי משתתפים בגילאי 50 שנים ומעלה שהתגוררו בנורבגיה בין […]

  • גיל מתקדם מלווה בסיכון מוגבר למלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    גיל מתקדם מלווה בסיכון מוגבר למלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר עוקבה ארצי מנורבגיה עולה כי גיל מתקדם ומין זכר מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות מלנומה פולשנית ראשונית נוספת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים מהימנים אודות הסיכון של חולים למלנומה פולשנית ראשונית נוספת לאורך הזמן. הם התבססו על נתונים ממאגר רישום הסרטן בנורבגיה והשלימו […]

  • דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Breast Cancer Research and Treatment עולה כי בנשים שהקפידו על דפוס תזונה המעודד צמחונות סיכון מופחת להתפתחות סרטן שד. יתרה מזאת, דיאטה עתירה במזון מהצומח ודלה במזון מהחי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד, בפרט בנשים לאחר-מנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנם נתונים סותרים ממחקרים להערכת הקשר בין דיאטה […]

  • היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות בצעירים עם ממאירות (J Clin Oncol)

    היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות בצעירים עם ממאירות (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש , מהן עולה היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות במתבגרים ומבוגרים צעירים עם אבחנה של מחלה ממארת. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להשוות את שיעורי ההיארעות המצטברים של הפרעות פסיכיאטריות בקרב מתבגרים ומבוגרים צעירים עם אבחנה של ממאירות, בהשוואה לאוכלוסייה הכללית ולאחאים ללא […]

  • זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology עולה כי זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה אך מובהקת סטטיסטית בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום ותמותה עקב המחלה הממארת, כאשר הסיכון גבוה במיוחד בקרב חולים שלא טופלו כנגד הזיהום החיידקי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הליקובקטר פילורי מהווה את הגורם הזיהומי הנפוץ בעולם לממאירות. כעת […]

  • טיפול ב-Doxorubicin כנגד מחלת הודג'קין מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד (J Clin Oncol)

    טיפול ב-Doxorubicin כנגד מחלת הודג'קין מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה סיכון מוגבר לסרטן שד בקרב מתבגרות ונשים מבוגרות עם היסטוריה של טיפול ב- Doxorubicin כנגד מחלת הודג’קין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בנשים ששרדו מחלת הודג’קין עם היסטוריה של קרינה לבית החזה בגיל צעיר קיים סיכון מוגבר לסרטן שד. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה