האם אכילת ביצה כל יום עשויה למנוע הופעת סוכרת? (Mol Nutr Food Res)

במחקר חדש ביקשו חוקרים לבחון מדוע בגברים בגיל העמידה מפינלנד, אשר אכלו עד ביצה אחת ביום, תועד סיכון מופחת להתפתחות סוכרת מסוג 2, בהשוואה לאלו שאכלו כמות קטנה יותר של ביצים. במאמר שפורסם בכתב העת Molecular Nutrition and Food Research מדווחים החוקרים כי

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקר (KIHD או Kuopio Ischemic Heart Disease) במזרח פינלנד מצא בעבר קשר בין צריכת ביצים רבה ובין סיכון נמוך יותר להתפתחות סוכרת מסוג 2 . כעת הם השלימו הערכה של הפרופיל המטבולי על-בסיס בדיקות LC-MS לזיהוי מרכיבים אפשריים התורמים לקשר הנ”ל.

החוקרים אספו 239 דגימות דם ממחקר KIHD, אשר נבחנו בארבע קבוצות: משתתפים עם צריכה גבוהה (צריכה ממוצעת של ביצה אחת ביום, 60 משתתפים) או נמוכה (צריכה ממוצעת של שתי ביצים בשבוע, 58 משתתפים), אשר פיתחו סוכרת מסוג 2 (קבוצת מקרים), או אלו עם צריכה גבוהה (61 משתתפים) או נמוכה (60 משתתפים) של ביצים , אשר לא פיתחו סוכרת מסוג 2 (קבוצת ביקורת), במהלך מעקב ממוצע של 19.3 שנים.

ממצאי המחקר העידו על הבדלים בפרופיל הסרום בין משתתפים עם צריכה רבה או מעטה של ביצים, ובאלו שפיתחו סוכרת מסוג 2 או נותרו בריאים.

בגברים עם רמות טירוזין גבוהות יותר בדם תועד סיכוי גבוה כמעט כפליים להתפתחות סוכרת מסוג 2 במהלך המעקב (יחס סיכויים של 1.94), כמו גם  גברים עם תרכובת לא-ידועה המכילה הקסוז (יחס סיכויים של 2.13), ללא קשר לצריכת ביצים. מטבוליטים מסוימים בקבוצת המקרים של חולים עם סוכרת מסוג 2 עמדו בקורלציה חיובית עם מטבוליטים בקבוצת המשתתפים שצרכו כמות ביצים קטנה ובקורלציה שלילית עם מטבוליטים בקבוצת צריכת ביצים רבה.

החוקרים מסכמים כי צריכה מתונה של ביצים (עד ביצה אחת ביום במרבית האנשים) עשויה לסייע במניעת סוכרת מסוג 2. הם כותבים כי ממצאי המחקר מדגישים חלק מהמטבוליים האפשריים העשויים לספק הסבר לאופן בו צריכת ביצים קשורה בסיכון לסוכרת מסוג 2.

Mol Nutr Food Res. Published online December 12, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה