משפחה

טיפול ב-Apixaban מסייע במניעת תרומבואמבוליזם ורידי בחולים עם ממאירות (N Eng J Med)

במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב-Apixaban (אליקוויס) לווה בשיעור נמוך יותר משמעותית של אירועי תרומבואמבוליזם ורידי, בהשוואה לפלסבו, בחולי סרטן אמבולטורים בסיכון בינוני-עד-גבוה, אשר החלו בטיפול כימותרפי. שיעור אירועי דמם מג’ורי היה גבוה יותר עם הטיפול הפעיל, בהשוואה לטיפול דמה.

החוקרים השלימו מחקר אקראי, מבוקר-פלסבו, כפל-סמיות, להערכת היעילות והבטיחות של Apixaban (2.5 מ”ג, פעמיים ביום) למניעת אירועי תרומבואמבוליזם ורידי בחולי סרטן אמבולטוריים, בסיכון בינוני-עד-גבוה לתרומבואמבוליזם ורידי, אשר החלו טיפול כימותרפי.

תוצא היעילות העיקרי היה תיעוד תרומבואמבוליזם ורידי לאורך 180 ימי מעקב. תוצא הבטיחות העיקרי היה אירוע דמם מג’ורי.

מבין 574 חולים שחולקו באקראי במסגרת המחקר, 563 חולים נכללו בניתוח הנתונים. אירועי תרומבואמבוליזם ורידי תועדו ב-12 מבין 288 חולים (4.2%) בקבוצת הטיפול ב- Apixaban וב-28  מבין 275 חולים (10.2%) מאלו בקבוצת הפלסבו (יחס סיכון של 0.41, P<0.001). עוד עולה מהנתונים כי שיעור אירועי דמם מג’ורי עמדו על 3.5% (10 חולים) בקבוצת הטיפול ב- Apixaban וב-1.8% (5 חולים) מאלו בקבוצת הפלסבו (יחס סיכון של 2.00, p=0.046).

במהלך הטיפול, דימום מג’ורי תועד בשישה חולים (2.1%) בקבוצת הטיפול הפעיל ובשלושה חולים (1.1%) מאלו בקבוצת הפלסבו (יחס סיכון של 1.89).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים ביעילות Apixaban במניעת תרומבואמבוליזם ורידי בחולי סרטן אמבולטוריים, בסיכון בינוני-עד-גבוה לתרומבואמבוליזם ורידי, אשר מיועדים להתחלת טיפול כימותרפי. הסיכון לדימום מג’ורי היה גבוה יותר עם הטיפול הפעיל, בהשוואה לטיפול דמה.

N Eng J Med, December 4, 2018

הערת מערכת:

רק השבוע דיווחנו על מחקר שבו נמצא שריברוקסבן (קסרלטו) הראה יעילות שולית בלבד במניעת VTE במטופלים אלה. 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה