משפחה

הנחיות חדשות מטעם ה-ACC/AHA/HRS בנושא ברדיקרדיה והפרעות הולכה (J Am Coll Cardiol)

איגודי ה-ACC (American College of Cardiology), AHA (American Heart Association) ו-HRS (Heart Rhythm Society) פרסמו הנחיות קליניות להערכה וטיפול בחולים עם ברדיקרדיה והפרעות הולכה.

לא נקבעו בעבר המלצות להערכה ראשונית של חולים עם חשד או עדות לברדיקרדיה או הפרעות הולכה וההמלצות לטיפול אקוטי בברדיקרדיה מהוות השלמה ותוספות לאלגוריתם ה-AHA ACLS Adult Bradycardia Algorithm.

ההנחיות מדגישות כי בחירות הטיפול צריכות להתבסס לא רק על העדויות הזמינות הטובות ביותר, אלא גם על יעדי הטיפול בחולה והעדפותיו.

ההנחיות מגדירות ברדיקרדיה כקצב לב של מתחת ל-50 פעימות/דקה ומציינות כי זו לרוב מסווגת לשלוש קטגוריות: הפרעה בפעילות קוצב סינוס, חסימת הולכה מהפרוזדור לחדר והפרעות הולכה. ההנחיות מפרטות את ההתייצגות הקלינית וההערכה האופטימאלית של חולים עם חשד לברדיקרדיה או הפרעות הולכה.

להלן עיקרי הדברים המובאים בהמלצות:

1)     הפרעות בתפקוד קוצב סינוס נובעות בשכיחות הגבוהה ביותר מפיברוזיס מתקדם על-רקע גילי של רקמת הקוצב ושריר הלב הסמוך בפרוזדור, עם התפתחות הפרעה בקוצב הסינוס ויצירת והתקדמות פעימה פרוזדורית, אשר לכן תוביל לתסמונות שונות.

2)     הפרעות נשימה בשינה וברדיקרדיה לילית הן תופעות די נפוצות והטיפול בדום נשימה בשינה אינו רק מפחית תדירות הפרעות קצב אלו, אלא עשוי גם להציע תועלת קרדיווסקולארית.

3)     נוכחות חסם הולכה של הצרור השמאלי (LBBB או Left Bundle Branch Block) באק”ג מעלה משמעותית את הסבירות למחלת לב מבנית ברקע והפרעה בתפקוד סיסטולי של חדר שמאל. אק”ג הוא לרוב האמצעי הראשוני המתאים ביותר לסקירה למחלת לב מבנית.

4)     במקרים של הפרעה בתפקוד קוצב סינוס, אין קצב לב מינימאלי מבוסס או משך הפסקה בפעילות הפרוזדורית עבורם יש המלצה לקוצב לב קבוע. חשוב לבסס את הקורלציה בין תסמינים ובין ברדיקרדיה בהחלטה על השתלת קוצב לב.

5)     בחולים עם חסם הולכה פרוזדורי-עלייתי מסוג Mobitz Type II מדרגה שניה, בדרגה גבוהה, או בדרגה שלישית, שאינו עקב גורם הפיך או פיזיולוגי, מומלץ קוצב לב קבוע, ללא תלות בתסמינים.

6)     בחולים עם מקטע פליטה של חדר שמאל של 36-50% וחסם הולכה פרוזדורי-חדרי, עם התוויה לקיצוב קבוע וצפויים לדרוש קיצוב חדרי למעלה מ-40% מהזמן, יש להעדיף טכניקות המציעות הפרעה חדרית פיזיולוגית רבה יותר לקיצוב החדר הימני, במטרה למנוע אי-ספיקת לב.

7)     מאחר והפרעות במערכת ההולכה הן נפוצות לאחר TAVR (Transcatheter Aortic Valve Replacement), ההנחיות כוללות המלצות אודות מעקב לאחר הפרוצדורה והשתלת קוצב לב.

8)     בחולים עם ברדיקרדיה והתוויות להשתלת קוצב לב, תומכות ההנחיות בתהליכי קבלת החלטות משותפים וטיפול ממוקד-מטופל.

9)     ההנחיות תומכות בשימוש בהסכמה מדעת ותהליכי קבלת החלטות משותפים, כולל התרת סירוב או בקשה להסרת קוצב לב, גם בחולים התלויים בקוצב לב. הכותבים סבורים כי יש לראות בכך טיפול פליאטיבי, בחולה הנוטה למות, ולא מוות בסיוע רופא. עם זאת, כל החלטה היא מורכבת ויש לכלול קובעי מדיניות, כאשר בכל המקרים מדובר בהחלטה ספציפית למטופל.

10)  זיהוי אוכלוסיות חולים בהן תתכן התועלת הרבה ביותר מטכנולוגיות קיצוב חדשות דורשת הערכה נוספת של שיטות אלו, כאשר הן נכנסות לשימוש קליני.

J Am Coll Cardiol. Published online November 6, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם יש תועלת לגישה פולשנית לטיפול בחולים שבריריים עם NSTEMI? (מתוך JAMA Netw Open)

    האם יש תועלת לגישה פולשנית לטיפול בחולים שבריריים עם NSTEMI? (מתוך JAMA Netw Open)

    בחולים שבריריים עם אבחנה של אוטם לבבי מסוג NSTEMI (או Non-ST-Elevation Myocardial Infarction) גישה פולשנית ראשונית עשויה להיות מלווה בנזק מוקדם עם תועלת מאוחרת ובסופו של דבר בעלת השפעה ניטרלית על הישרדות החולים לאחר שלוש שנים, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מחקר MOSCA-FRAIL נערך ב-13 בתי חולים בספרד וכלל […]

  • מבחן מאמץ לב-ריאה מסייע בהערכת ליקוי תפקודי בחולים עם עמילואידוזיס טרנסתירטין (JAMA Cardiol)

    מבחן מאמץ לב-ריאה מסייע בהערכת ליקוי תפקודי בחולים עם עמילואידוזיס טרנסתירטין (JAMA Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Cardiology עולה כי מבחן מאמץ לב-ריאה עשוי לסייע בהערכת הדפוסים הייחודיים של ליקוי תפקודי בחולים עם עמילואידוזיס טרנסתירטין ATTR (או Amyloidosis Transthyretin), מחלה רב-מערכתית, מסכנת-חיים, הנובעת משקיעת סיבי עמילואיד טרנסתירטין. מבחן מאמץ לב-ריאה הינו מדד הזהב להערכת מנגנונים בבסיס אי-סבילות למאמצים בחולי אי-ספיקת לב ומדדים ממבחן זה עשויים לשמש […]

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בתועלת של טיפול ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו) בחולים מאושפזים בשל החמרת אי-ספיקת לב. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות היעילות והבטיחות של טיפול באנטרסטו בחולים מאושפזים עם אי-ספיקת לב לאורך ספקטרום מקטע הפליטה של חדר שמאל. הם […]

  • טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוזי Lp(a) (או Lipoprotein (a)) מנבאים את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם רמות טריגליצרידים גבוהות במהלך טיפול בסטטינים. חשוב מכך, טיפול ב-Icosapent Ethyl (וסקפה) הפחית את הסיכון לסיבוכים אלו לאורך טווח רחב של רמות […]

  • טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פּרוקסיזמלית על-חדרית (Paroxysmal Supra-Ventricular Tachycardia) כוללת בתוכה טָכיאריתְמיוֹת (Tachyarrhythmia ) שמקורן החשמלי הוא דרך צומת הפרוזדור והחדר (atrio-ventricular junction, ובקיצור AV junction) וטָכיאריתְמיוֹת שעוברות דרך צומת זה, עם קצב לב העולה על 100/דקה. תת-סוגים של הפרעת קצב זו כוללים AV Nodal Reentrant Tachycardia (ובקיצור AVNRT),AV Reentrant Tachycardia (AVRT) וטכיקרדיה עלייתית מוקדית (Focal Atrial Tachycardia). מאמר זה, מתוך ה-JAMA, מתעמק באפידמיולוגיה, בפתופיזיולוגיה, באבחון, ובאסטרטגיות טיפול.

  • סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatric Rehabilitation Medicine עולה כי בילדים עם מחלת לב מולדת סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות וכן איכות חיים כוללת נמוכה יותר, בהשוואה לילדים בריאים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי ההימצאות של הפרעות פסיכיאטריות ספציפיות, לזהות גורמים מנבאים הקשורים עם הפרעות אלו ולבחון את איכות החיים הכוללת של […]

  • אנמיה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ותמותה בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית (Int J Cardiol)

    אנמיה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ותמותה בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אנמיה בדרגה בינונית או חמורה מלווה בעליה משמעותית בהיארעות סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים ותמותה מכל-סיבה, כמו גם אירועי דמם מג’ורי בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות הקשר בין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה