משפחה

ניטור לילי עשוי להפחית תמותה פתאומית ולא-מוסברת בחולים עם אפילפסיה חמורה (Neurology)

ניטור לילי אחר חולים עם אפילפסיה חמורה, השוהים במוסדות, מלווה בשיעור הרבה יותר נמוך של אירועי SUDEP (Sudden Unexplained Death in Epilepsy), כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש ספטמבר בכתב העת Neurology.

החוקרים סקרו את הרשומות הרפואיות של כל החולים שהלכו לעולמם בשני מוסדות טיפול לאורך 25 שנים. ארבעה ביקורות לכל מקרה נבחרו מאותה אוכלוסיה, תוך התאמה לגיל ויחידת מגורים. ניטור לילי סווג לפי שלוש קטגוריות: (1) ללא השגחה; (2) מכשיר האזנה או שותף לחדר או ביקורת פיזית לפחות כל 15 דקות; ו-(3) שניים מהבאים: מכשיר האזנה, שותף לחדר, מכשיר נוסף (חיישן תנועה במיטה/ניטור וידאו), או ביקורת פיזית כל 15 דקות.

החוקרים זיהו 60 מקרים של SUDEP ו-198 ביקורות. בקרב חולים שהלכו לעולמם עקב תמותה פתאומית ולא-מוסברת תועדה שכיחות גבוהה יותר של קונבולסיות ליליות. היארעות SUDEP הכוללת עמדה על 3.53 ל-1,000 שנות-מטופל. ההיארעות הייתה שונה גם בין מרכזים: 2.21 ל-1,000 שנות-אדם לעומת 6.12 ל-1,000 שנות-אדם.

הממצאים לא הצביעו על הבדלים מובהקים בניטור לילי בין המקרים ובין הביקורות, אך זוהו הבדלים בין המרכזים; במרכז עם דרגת ההשגחה המעטה ביותר תועדה ההיארעות הכי גבוהה של SUDEP.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים בהשלמת ניטור לילי בחולים אלו, ככל הנראה בעזרת מכשיר האזנה אקוסטי כצעד ראשון. נוכחות פרכוסים ליליים, בפרט קונבולסיות, עשויה להביא לסיכון מוגבר ל-SUDEP.

Neurology. Published online September 21, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה