האם צריכת דגנים מלאים עשויה להפחית את הסיכון לסוכרת? (J Nutr)

הגדלת צריכת דגנים מלאים מלווה בסיכון נמוך יותר להתפתחות סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים מדנמרק, שפורסמו במהדורת חודש ספטמבר של כתב העת Journal of Nutrition. בקרב מבוגרים בריאים בגילאי 50-65 שנים, בקרב אלו שצרכו את הכמות הגדולה ביותר של דגנים מלאים נרשמה ירידה של 30% בסיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2 עד גיל 65-80 שנים, בהשוואה לאלו שצרכו את הכמות המעטה ביותר של דגנים מלאים.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הקשר בין צריכת דגנים מלאים, כולל צריכת סוגים שונים של דגנים ומוצרי מזון, ובין הסיכון לסוכרת מסוג 2 באוכלוסיה בה תועדה צריכה שונה ומגוונת של דגנים מלאים.

החוקרים התבססו על נתוני מדגם Danish Diet, Cancer, and Health, שכללו 55,465 משתתפים בגילאי 50-65 שנים בתחילת המחקר. מבין אלו, 7,417 משתתפים אובחנו עם סוכרת מסוג 2 במהלך המעקב. הם הצליחו לאסוף מידע מפורט אודות צריכת דגנים מלאים על-בסיס שאלוני תזונה וחישבו את צריכת הדגנים המלאים על-פי גרם/יום.

מהתוצאות עולה קשר בין צריכת דגנים מלאים ובין ירידה של 11% בסיכון לסוכרת מסוג 2 לכל מנת דגנים מלאים (16 גרם) בגברים וירידה של 7% בנשים. בקרב גברים, צריכת כל סוגי הדגנים מחיטה מלאה שנבחנו במחקר (חיטה, שיפון, שיבולת שועל) נקשרה בקשר מובהק עם סיכון מופחת לסוכרת מסוג 2, אך רק צריכת חיטה ושיבולת שועל נקשרו בקשר מובק עם סיכון מופחת לסוכרת בנשים.

מבין הסוגים השונים של מוצרים מחיטה מלאה, לחם שיפון, לחם מחיטה מלאה ושיבולת שועל/מוזלי נקשרו בקשר מובהק עם סיכון מופחת לסוכרת מסוג 2 בגברים ובנשים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי במחקר זה זוהה קשר עקבי בין צריכה רבה של דגנים מלאים ובין סיכון מופחת לסוכרת מסוג 2. הקשרים הללו זוהו עם כל סוגי הדגנים והמוצרים מחיטה מלאה שנבחנו במסגרת המחקר.

J Nutr. 2018;148:1434-1444

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה