ממצאים חריגים ברשתית עשויים לנבא מחלת אלצהיימר (JAMA Ophthalmol)

בקרב מתנדבים בריאים קוגניטיבית עם מחלת אלצהיימר קדם-קלינית ניתן כבר לזהות שינויים בכלי הדם הקטנים של הרשתית וממצאים חריגים אחרים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהתבסס על בדיקת OCTA (Optical Coherence Tomographic Angiography), שפורסמו במהלך חודש אוגוסט בכתב העת JAMA Ophthalmology.

החוקרים בחנו את מבנה הרשתית ושינויים בכלי הדם באמצעות בדיקת OCTA ב-58 עיניים ב-14 נבדקים עם תפקוד קוגניטיבי תקין ומחלת אלצהיימר קדם-קלינית ו-16 ביקורות בריאות.

בקרב 27 המשתתפים שהשלימו בדיקת PET בשל מחלת אלצהיימר קדם-קלינית, ממוצע FAZ (Foveal Avascular Zone) היה גדול יותר משמעותית באלו עם תוצאות חיוביות, בהשוואה לאלו עם ממצאים שליליים.

בחולים עם סמנים בנוזל השדרה התואמים למחלת אלצהיימר קדם-קלינית, תועד עובי פוביאה חיצוני וכולל דק יותר, בהשוואה לאלו עם ממצאים שליליים בנוזל השדרה.

באלו עם תוצאות חיוביות בבדיקת סמני נוזל שדרה או בדיקת PET תועד עובי דק יותר של שכבת הפוביאה הפנימי וממוצע FAZ גדול יותר, בהשוואה לחולים עם תוצאות שליליות של שני הסמנים.

החוקרים כותבים כי במידה וממצאים אלו יאושרו במדגם גדול יותר, אזי ייתכן ותהיה בדיקת סקר לא-פולשנית לזיהוי התפתחות מחלת אלצהיימר. עדיין אין טיפול ספציפי לשלב זה, אך אבחנה

מוקדמת מאפשרת זמן רב יותר לחולה ולבני המשפחה שלו להתאים עצמם למצב.

JAMA Ophthalmol 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה