משפחה

תוספת כורכום עם פוספוליפידים (CURCUMIN MP 30) לתכנית תזונה ופעילות גופנית מסייעת בשימור מסת שריר בקשישים בריאים (European Review for Medical and Pharmacological Sciences)


במאמר שפורסם בשנים האחרונות בכתב העת European Review for Medical and Pharmacological Sciences דיווחו חוקרים מאיטליה על ממצאים לפיהם תוספת Meriva (תרכובת הכוללת כורכום עם פוספוליפידים, באותו מינון של התכשיר CURCUMIN MP 30 המשווק בישראל ע”י תרימה), לדיאטה סטנדרטית ופעילות גופנית מסייעת בשיפור הכוח והיכולת הגופנית בקשישים ועשויה לסייע במניעת סרקופניה (איבוד מסת שריר).

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כורכום מפריע למסלולי מעבר אותות פרו-דלקתיים ומגביר הגנה נוגדת-חמצון, כך מעכב פעילות ציטוקינים דלקתיים וביטוי ופעילות אנזימים דלקתיים. השפעות אלו עשויות לתרום להגבלת הופעת והתקדמות סרקופניה, בשל התפקיד החשוב של תהליכים דלקתיים בפתופיזיולוגיה של מחלה זו. במחקר הנוכחי הם ביקשו לבחון את התועלת של תוספת Meriva בקשישים בריאים.

מדגם המחקר כלל משתתפים מעל גיל 65 שנים, עם אובדן כוח ועייפות, שבחרו מרצונם להתחיל באחת מההתערבויות הבאות: (1) טיפול סטנדרטי (פעילות גופנית, דיאטה מאוזנת כולל חלבונים, 33 משתתפים); (2) טיפול סטנדרטי עם Meriva, כדור אחד ביום (31 משתתפים); (3) טיפול סטנדרטי עם Meriva, כדור אחד ביום, עם תוספים אחרים (22 משתתפים).

מספר מדדים ביוכימיים ותפקודיים נבחנו בתחילת המחקר ולאחר שלושה חודשים, כולל כוח אחיזה, הרמת משקל, זמן/מרחק לפני הופעת עייפות לאחר רכיבה, הליכה ועליית מדרגות; כושר כללי, פרוטאינוריה, עקה חמצונית, מדד קרנופסקי, מקטע פליטה של חדר שמאל.

מהתוצאות עלה כי חל שיפור משמעותי בכל המדדים, בהשוואה למצב בתחילת המחקר, בשתי הקבוצות שנטלו Meriva (p<0.05 לכל ההשוואות). מצד שני, לא תועד שיפור בקבוצת הטיפול הסטנדרטי בלבד.

לאחר שלושה חודשים, השוואה בין הקבוצות העידה על יתרון מובהק סטטיסטית בכל המדדים עם שתי הקבוצות להן ניתנה תוספת Meriva, בהשוואה לקבוצת הטיפול הסטנדרטי בלבד (p<0.05 לכל ההשוואות).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי תוספת Meriva, עם או בלי תוספים אחרים, תורמת לשיפור הכוח והיכולת הגופנית של קשישים ועשויה לסייע במניעת סרקופניה. הם מאמינים כי Meriva, כחלק מגישת טיפול משולבת, עשויה לסייע במצבים אלו.

European Review for Medical and Pharmacological Sciences, 2016; 20:762-766

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה