תזונה בריאה עשויה לסייע בהפחתת תסמיני אסתמה (Eur Respir J)

הקפדה על תזונה בריאה, העתירה בירקות, פירות ודגנים מלאים, מלווה באיזון אסתמה טוב יותר והפחתת תסמיני המחלה, כך עולה מתוצאות מחקר גדול במבוגרים מצרפת, שפורסמו בכתב העת European Respiratory Journal.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין אסתמה ובין איכות התזונה נותר ברובו לא-מובן היטב. כעת הם בחנו את הקשר בין איכות הדיאטה בכללותה על-פי שלושה מדדי תזונה: מדד AHEI-2010 (Alternate Healthy Eating Index), מדד MED-LITE (Mediterranean Diet) ומדד mPNNS-GS (Modified Programme National Nutrition Sante Guidelines Score) ומדד תסמיני אסתמה ואיזון אסתמה.

בשנת 2017, 34,766 משתתפים ממדגם NutriNet-Sante השיבו על שאלון נשימתי מפורט. אסתמה הוגדרה לפי מדד תסמיני אסתמה (סיכום של חמש שאלות) ואיזון המחלה נקבע על-פי מבחן ACT (Asthma Control Test).

החוקרים מדווחים כי כ-25% מהמשתתפים דיווחו על לפחות תסמין אסתמה אחד ועל-בסיס שלושת מדדי התזונה, הם זיהו קשר שלילי ומובהק-סטטיסטית בין הרגלי תזונה בריאים יותר ובין מדד תסמיני אסתמה: יחס סיכויים של 0.79 עם מדד AHEI-2010 בנשים ו-0.67 בגברים. בקרב 2,609 חולים עם אסתמה, זיהו החוקרים קשר שלילי בין הרגלי תזונה בריאים יותר ובין איזון פחות טוב של מחלת הריאות. ממצא זה היה מובהק סטטיסטית בגברים (יחס סיכויים של 0.39) ובעל מובהקות-גבולית בנשים (יחס סיכויים של 0.73) לפי מדדי AHEI-2010.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מעידים על קשר בין הרגלי תזונה בריאים יותר ובין פחות תסמיני אסתמה ואיזון טוב יותר של מחלת הריאות.

Eur Respir J 2018

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה