משפחה

שילובים תרופתיים משפרים את תפקוד מערכת החיסון של קשישים (Sci Transl Med)

שילוב תרופתי משפר בבטחה את תפקוד מערכת החיסון של קשישים, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, בשלב 2a, שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine במהלך חודש יולי.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עיכוב mTOR (Mechanistic Target of Rapamycin) עשוי להביא להארכת תוחלת החיים ולהפחית שינויים פתולוגיים על-רקע הגיל, כולל הידרדרות תפקוד מערכת החיסון. כעת, הם ביקשו לקבוע אם טיפול במינון נמוך לעיכוב mTOR עשוי להביא לשיפור תפקוד מערכת החיסון ולהפחת את שיעור הזיהומים.

מדגם המחקר כלל 264 קשישים, אשר קיבלו את תרופות המחקר לאורך שישה שבועות. המשלב התרופתי כלל שילוב במינון נמוך של מעכב mTOR קטליטי (BEZ235) ואלוסטרי (RAD001), המעכב באופן סלקטיבי את קומפלקס TORC1 (Target of Rapamycin Complex 1) במורד מסלול mTOR. מטרתם הייתה לקבוע אם מדובר בטיפול בטוח ויעיל, העשוי להביא להפחתת שיעור הזיהומים בקרב קשישים במשך שנה אחת.

המשתתפים במחקר חולקו לארבע קבוצות, כל אחת טופלה במשטרים הבאים או בפלסבו תואם: RAD001 במינון 0.5 מ”ג, RAD001 במינון 0.1 מ”ג, BEZ235 במינון 10 מ”ג, או משלב שכלל RAD001 במינון 0.1 מ”ג עם BEZ235 במינון 10 מ”ג. המשתתפים קיבלו את תרופת המחקר פעם ביום למשך שישה שבועות, עם חיסון כנגד שפעת עונתית לאחר שבועיים.

ארבעה שבועות לאחר החיסון, בקרב המשתתפים בקבוצת הטיפול המשולב תועדה עליה של מעל 20% בטיטר הגיאומטרי הממוצע של עיכוב המאגלוטינין, שהינו מדד לתגובה החיסונית והוגדר כתוצא הסיום העיקרי של המחקר. יתר קבוצות הטיפול לא ענו על תוצא הסיום המוגדר מראש של המחקר.

יתרה מזאת, לאחר שנה אחת של מעקב, החוקרים מצאו כי בקרב משתתפים בקבוצת הטיפול המשולב תועדו שיעורי היארעות נמוכים משמעותית של כלל הזיהומים (1.49 זיהומים למטופל) בהשוואה לאלו שנטלו פלסבו (2.41 זיהומים למטופל). תועדה מגמה לא-מובהקת לפיה חלה ירידה בשיעור הזיהומים בקרב אלו שטופלו בתכשירים היחידים, בהשוואה לפלסבו.

החוקרים מסכמים וכותבים כי מדובר בתוצאות מבטיחות, לפיהן גישה זו עשויה להפחית את היארעות זיהומים משמעותיים, כולל שפעת ודלקת ריאות, בקשישים בהם תפקוד מערכת החיסון נוטה להידרדר עם הגיל.

Sci Transl Med. Published online July 11, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה