משפחה

ההשפעה של תכנית כושר גופני בבתי ספר קהילתיים על שיעורי השמנה ומצב בריאותי (Prev Chronic Dis)

במאמר שפורסם בכתב העת Preventive Chronic Disease מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי גם פעילות גופנית סדירה בהיקף קטן עשויה להשפיע לטובה על המצב הבריאותי והכושר הגופני של צעירים ותוכניות כושר גופני בבתי ספר מהוות גישה מבטיחה להגדלת פעילות פעילות גופנית.

תכנית We Run The City (WRTC) הינה תכנית כושר גופני מבוססת בית-ספר ונתמכת ע”י הקהילה, שנועדה להגדיל את היקף הפעילות הגופנית בבית ספר גדול, ע”י גיוס צעירים בחטיבת עיניים לאימונים במשך 12-14 שבועות, שכללו ריצה או הליכה למרחק של 1.2 מיילים, 6.2 מיילים, או 13.1 מיילים. מטרת המחקר הייתה לבחון את ההשפעה של ההתערבות על המצב הבריאותי של המתבגרים.

החוקרים השלימו הערכה של השינויים בהשמנה, מצב בריאותי וכושר גופני, לפני אימונים ולאחר-התערבות. מדגם המחקר כלל 1,419 תלמידים בכיתה ו עד ח, שלקחו חלק לראשונה בתכנית WRTC, עם דגש בפרט על השפעת התכנית על תלמידים בעלי עודף-משקל או השמנת-יתר. הם אספו נתונים בין 2009-2012 ובחנו את הנתונים בשנים 2016-2017.

מהנתונים עולה כי חל שיפור משמעותי בכושר הגופני הכולל ובלחץ הדם. תקנון למשתנים דמוגרפיים והיקף האימונים העיד על עליה באחוזון מדד מסת גוף בקרב משתתפים בעלי משקל תקין ולירידה בקרב אלו בעלי עודף-משקל והשמנת יתר. יחס מותניים לירך עלה בקרב משתתפים שמנים, בעוד שבאלו עם לחץ דם מוגבר, ירידה בלחץ הדם לוותה בהיקף פעילות גופנית נרחב יותר ומדד מסת גוף בסיסי נמוך יותר.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים בשותפות קהילה-בית ספר והצעת תכניות להגברת פעילות גופנית.

Prev Chronic Dis. 2018;15(5):e52

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה