משפחה

נתוני עולם-אמיתי להערכת טיפול ב-Vortioxetine בחולים עם הפרעת דיכאון מג’ורי (Curr Med Res Opin)

במאמר שפורסם בכתב העת Current Medical Research and Opinion מדווחים חוקרים כי מנתוני עולם-אמיתי REVIDA, שנועד לבחון את השינוי בתסמיני דיכאון מג’ורי בחולים בדרום מזרח-אסיה, אשר טופלו ב- Vortioxetine (ברינטליקס), עולה כי הטיפול התרופתי הפחית ביעילות את חומרת הכאב והביא לשיפור בתפקוד הקוגניטיבי ופרודוקטיביות במקום העבודה.

המחקר הלא-התערבותי נערך בין אוגוסט 2016 ועד אפריל 2017 וכלל 138 חולים (גילאי 18-65 שנים), עם אירוע דיכאון מג’ורי. החולים החלו טיפול ב- Vortioxetine בביקור הראשון והיו במעקב לאורך שלושה חודשים. חומרת דיכאון נבחנה על-בסיס שאלוני PHQ-9 ו-CGI-S; תפקוד קוגניטיבי נקבע לפי שאלון PDQ-D; פרודוקטיביות בעבודה והפרעה בתפקוד נקבעו לפי שאלון WPAI (Work Productivity and Activity Impairment).

בתחילת המחקר, 89.9% מהחולים סבלו מדיכאון בדרגה בינונית-עד-חמורה (מדד PHQ-9 של 10 נקודות ומעלה). במהלך שלושת חודשי הטיפול, מדדי PHQ-9 ירדו בממוצע מ-18.7 ל-5.0 ומדדי CGI-S ירדו מ-4.4 ל-2.2. בנוסף, החוקרים מדווחים על ירידה במדדי PDQ-D מ-42.1 ל-13.4.

לאחר שלושה חודשים, שיעורי התגובה עמדו על 80.8% ושיעורי הפוגה עמדו על 59% מהמטופלים. שיעורי אובדן פרודקטיביות בעבודה פחתו מ-73.6% ל-30.5%, בעוד שהיקף הליקוי בפעילות ירד מ-71.5% ל-24.6%. הנתונים הצביעו על קורלציה חיובית בין מדדי PHQ-9, PDQ-D ו-WPAI.

בנקודת הזמן שלאחר שלושה חודשים, 82% מהחולים לא סבלו מדיכאון או שסבלו מדיכאון קל בלבד (מדד PHQ-9 של עד 9 נקודות).

החוקרים מסכמים וכותבים כי מנתוני עולם-אמיתי אלו עולה כי Vortioxetine יעיל בהקלה על דיכאון ושיפור תפקוד קוגניטיבי ופרודוקטיביות בעבודה בחולים עם דיכאון מג’ורי בדרום-מזרח אסיה.

Curr Med Res Opin. 2018 Jun 14:1-10

לידיעה ב-PubMed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה