הפרעות שינה פוגעות בפרודוקטיביות במקום העבודה (מתוך כנס SLEEP)

בקרב עובדים הסובלים מאינסומניה והפרעות שינה באחרות הפרודוקטיביות נמוכה יותר במהלך יום העבודה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך הכנס השנתי ה-32 מטעם ה-Associated Professional Sleep Societies.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 1,007 מבוגרים, בגילאי 22-60 שנים, שלקחו חלק במחקר SHADES (Sleep and Healthy Activity, Diet, Environment, and Socialization). פרודוקטיביות במקום העבודה נקבעה על-בסיס שאלון Well-Being Assessment of Productivity.

המשתתפים דיווחו על כמות השינה שישנו בד”כ בלילות במהלך השבוע או בימי עבודה, בין אם נהגו לנחור ובמידה וכן, כמה לילות בשבוע.

מהנתונים עולה קשר בין פרודוקטיביות ירודה ובין משך שינה קצר מאוד (עד 4 שעות בלילה), משך שינה קצר (5-6 שעות בלילה) ומשך שינה ארוך (9 שעות שינה ומעלה). עוד זוהה קשר עם אינסומניה בדרגה קלה או בדרגה בינונית-חמורה ועם ישנוניות במהלך היום, כמו גם נחירות חזקות בלילה אחד בשבוע, או יותר.

החוקרים מציינים כי באלו עם אינסומניה קלה היקף הירידה בפרודוקטיביות עמד על 58%, בעוד שבאלו שדיווחו על ישנוניות במהלך היום תועדה ירידה של 50% ומעלה בפרודוקטיביות. בקרב אלו שנחרו בקביעות, סמן לדום נשימה בשינה, נרשמה ירידה של 19-34% בפרודוקטיביות, בתלות במספר הלילות בהם נחרו, בהשוואה לאלו שלא נחרו.

החוקרים מסכמים וכותבים כי שינה משחקת תפקיד חשוב בתפקודים רבים הקשורים לבריאות המוח ובתהליכים שונים המסייעים לאדם לתפקד בצורה פרודוקטיבית יותר במהלך היום.

מתוך כנס SLEEP

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה