משפחה

תוספי תזונה עשויים לסייע בטיפול בתסמינים שליליים של סכיזופרניה (מתוך הכנס השנתי מטעם ASCP)

מחקרים קליניים שפורסמו לאחרונה אודות עשבי מרפא ותוספי תזונה כתוספת טיפול לסכיזופרניה העידו כי למוצרים אלו תועלת אפשרית בהקלה על תסמינים שליליים של המחלה, כך טוענים מומחים במהלך הכנס השנתי מטעם American Society of Clinical Psychopharmacology.

החוקרים בחנו את ההשפעה של NAC, תכשיר שבשילוב עם תרופות אנטי-פסיכוטיות בטיפול בחולים עם סכיזופרניה מוקדמת הוכח כמשפר תסמינים כלליים, תסמינים שליליים וליקוי קוגניטיבי. הם חילקו באקראי 60 חולים לטיפול ב-NAC עם טיפול אנטי-פסיכוטי או פלסבו עם טיפול אנטי-פסיכוטי למשך תקופה של 52 שבועות.

מהתוצאות עלה כי NAC היה יעיל בהשפעה על תסמינים שליליים של סכיזופרניה, אך לא השפיע על התסמינים החיוביים.

השימוש ב-NAC הוביל לשיפור משמעותי במדד התסמינים הכולל, במדד תסמינים שליליים ובמדד תסמיני חשיבה לא-מאורגנת לפי סולם PANSS (Positive and Negative Syndrome Scale), בהשוואה לפלסבו.

ל-NAC לא הייתה השפעה על מניעת המשך אובדן מסת מוח, אם כי בחולים עם עובי הקורטקס בדרגה הגבוהה ביותר בתחילת המחקר תועדה נטיה לשיפור הגדול ביותר בכלל התסמינים עם NAC.

חוקרים מפנסילבניה בחנו במחקר אקראי ומבוקר-פלסבו את ההשפעות של תמצית סטנדרטית של WSE (Withania Somnifera), המוכר גם בשם אשווגנדהא, כתוספת לטיפול אנטי-פסיכוטי בחולי סכיזופרניה שחוו התלקחות של התסמינים.

במסגרת המחקר, 66 חולים חולקו באקראי לטיפול ב-1,000 מ”ג של תמצית WSE סטנדרטית עם תכשיר אנטי-פסיכוטי, או לפלסבו עם תכשיר אנטי-פסיכוטי למשך 12 שבועות.

הטיפול ב-WSE הוביל לירידה גדולה יותר משמעותית בתסמינים שליליים, כלליים וכלל התסמינים, אך ללא שינוי בתסמינים חיוביים, בהשוואה לפלסבו.

החל מהשבוע הרביעי לטיפול ועד לתום הטיפול, WSE הוביל לירידה גדולה יותר בתסמינים שליליים, כלליים וכלל התסמינים לפי סולם PANSS, אך ללא השפעה על התסמינים החיוביים, בהשוואה לפלסבו. נתונים אלו מעידים על תוצאות מבטיחות ל-WSE בטיפול בסכיזופרניה, בפרט בתסמינים שליליים וכלליים.

מנתונים מוקדמים שהציגו חוקרים מאוניברסיטת פיטסבורג עלה כי תוספת טיפול באשווגנדהא עשויה להוביל להחלמה של חלק מהחסרים בעיבוד שמיעתי בחולי סכיזופרניה.

החוקרים בחנו אם אשווגנדהא עשוי להביא לשיפור ב-11 חולים עם סכיזופרניה ארוכת-טווח. שישה חולים טופלו בפלסבו וחמישה באשווגנדהא. בעוד שבקבוצת הפלסבו לא תועד שינוי בתסמינים שליליים, באלו בקבוצת ההתערבות תועדה תגובה גדולה יותר לאחר הטיפול.

מתוך הכנס השנתי מטעם ASCP

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה