משפחה

טיפול אנטיביוטי עדיין ניתן בשכיחות גבוהה לטיפול בזיהומים נשימתיים על-רקע נגיפים (JAMA Net Open)

טיפול אנטיביוטי מיותר עדיין נפוץ מאוד לטיפול במקרים אמבולטוריים של זיהומים נשימתיים על-רקע נגיפים במהלך עונת השפעת, גם בקרב חולים עם הוכחה מעבדתית לזיהום בשפעת, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open.

מטרת המחקר הייתה לאפיין את דפוסי מרשם טיפול אנטיביוטי בקרב חולים אמבולטוריים עם זיהומים נשימתיים חדים במהלך עונת השפעת  ולזהות יעדים להפחתת טיפול אנטיביוטי מיותר לאבחנות נפוצות של זיהומים נשימתיים חדים, כולל בקרב חולים אמבולטוריים עם עדות מעבדתית לשפעת.

מחקר העוקבה כלל משתתפים אמבולטוריים בגילאי 6 חודשים ומעלה עם זיהום נשימתי חד, אשר השלימו הערכה במרפאות אמבולטוריות המסונפות לחמישה מרכזי מחקר שפעת בארצות הברית, במהלך עונת השפעת 2013-2014 ו-2014-2015. כל החולים השלימו בדיקת שפעת באמצעות RT-PCR למטרות מחקר בלבד. טיפול אנטיביוטי, היסטוריה רפואית וקודי אבחנה נאספו מהרשומות הרפואיות והתרופתיות, כמו גם תוצאות בדיקות Group A Streptococcus.

התוצא העיקרי היה מתן מרשם לטיפול אנטיביוטי בתוך שבוע מהגיוס למחקר. מקומו של הטיפול האנטיביוטי נקבע על-בסיס קודי האבחנה, מידע קליני ותוצאות בדיקות לנגיף שפעת ו-GAS.

מבין 14,987 חולים עם זיהום נשימתי חד (גיל ממוצע של 32 שנים), 6,136 חולים קיבלו מרשם לטיפול אנטיביוטי (41%). בקרב אותם 6,136 חולים, ב-2,522 חולים (41%) נקבעה אבחנה עבורה אין התוויה לטיפול אנטיביוטי; 2,106 מהחולים הללו (84%) אובחנו עם זיהום נגיפי בדרכי נשימה עליונות או ברונכיטיס.

בקרב 3,306 החולים (22%) שלא אובחנו עם דלקת ריאות ובהם הייתה עדות מעבדתית לשפעת, ל-945 חולים (29%) ניתן מרשם לטיפול אנטיביוטי, האחראי ל-17% מכלל המרשמים לטיפול אנטיביוטי בקרב חולים עם זיהום נשימתי חד שאינו על-רקע דלקת ריאות.

בקרב 1,248 חולים עם דלקת גרון, ב-1,137 (91%) הושלמה בדיקת GAS; 440 מבין 1,248 החולים (35%) קיבלו מרשם לטיפול אנטיביוטי, מהם ב-168 חולים (38%) התקבלה תוצאה שלילית לבדיקת GAS. מבין 1,200 החולים עם סינוסיטיס וללא התוויה אחרת לטיפול אנטיביוטי, שקיבלו טיפול אנטיביוטי, ב-454 חולים (38%) תועדו תסמינים במשך עד 3 ימים לפני הביקור האמבולטורי, רמז לדלקת סינוסים חדה על-רקע נגיפי, אשר אינה דורשת טיפול אנטיביוטי.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאים אלו מעידים כי עדיין קיימת שכיחות גבוהה של טיפול אנטיביוטי לא-הולם לטיפול במקרים של זיהום נגיפי בדרכי נשימה, כולל טיפול בחולים עם הוכחה מעבדתית לשפעת.

JAMA Net Open 2018

לידיעה ב-MedPage Today

הערת מערכת:

בהמשך למחקר זה, הנכם מוזמנים לעיין בתחקיר מטעם אימד בנושא עמידות לטיפול אנטיביוטי

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה