משפחה

ההשפעה של אכילת ביצים על הסיכון למחלות לב וכלי דם בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Am J Clin Nutr)

אכילת 12 ביצים בשבוע אחד לא לוותה בעליה בגורמי סיכון למחלות לבביות ומטבוליות בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי חדש במימון תעשיית ביצים באוסטרליה, אשר פורסמו בכתב העת The American Journal of Clinical Nutrition.

במסגרת מחקר DIABEGG (Diabetes and Egg), 128 משתתפים עם טרום-סוכרת או סוכרת מסוג 2 החלו בשלב אחזקת-משקל במשך שלושה חודשים לפני שהחלו בהגבלת אנרגיה יומית ל-502 קלוריות למשך שלושה חודשים להפחתת משקל. באשר לבחירות התזונתיות, דגש ניתן להחלפת שומנים רוויים בשומנים חד-בלתי-רווים ורב-בלתי-רוויים בשתי הקבוצות.

במסגרת המחקר הקפידו המשתתפים על דיאטה עתירת ביצים (שהוגדרה כצריכת למעלה מ-12 ביצים בשבוע), או דיאטה דלת-ביצים (עד ביצה אחת בשבוע) במהלך שלושה חודשי ירידה במשקל. המשתתפים נטו לדווח על היענות משביעת רצון לדיאטה המיועדת, אם כי לא תועדו הבדלים משמעותיים בצריכת הביצים לאחר 6 עד 12 חודשים.

היקף הירידה במשקל היה דומה בשתי הקבוצות ועמד על 3.1 קילוגרמים לאורך שישה חודשי מעקב. יתרה מזאת, החוקרים לא זיהו הבדלים ברמות הסוכר בדם, פרופיל שומנים, סמני דלקת, עקה חמצונית או רמות אדיפונקטין במהלך תקופה זו.

ממצאים אלו מצטרפים לעדויות קודמות לפיהן צריכת ביצים רבה לעומת מעטה אינה משפיעה לרעה על גורמי הסיכון למחלות לב וכלי דם בחולים עם טרום-סוכרת או סוכרת מסוג 2, במהלך שלושה חודשי שמירת משקל, לאחר שהוכח כי הדבר נכון גם במהלך שלב הירידה במשקל ולאורך 12 חודשים.

Am J Clin Nutr 2018

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה