צריכת אלכוהול עשויה להשפיע על הרכב החיידקים בחלל הפה (Microbiome)

צריכת אלכוהול משפיעה על הרכב המיקרוביום ועשויה להביא לעליה בחיידקים פתוגניים שנקשרו עם מחלות על-רקע אלכוהול, כך מדווחים חוקרים מניו-יורק במאמר שפורסם במהלך חודש אפריל בכתב העת Microbiome.

מגוון החיידקים בחלל הפה ופרופיל החיידקים היו שונים בין אלו ששתו אלכוהול בכמות רבה ואלו שלא שתו אלכוהול, כאשר זוהתה מגמה לפיה כמות זני Latobacillus הייתה קטנה יותר עם צריכת אלכוהול רבה יותר.

זני חיידקים מסוימים היו נפוצים יותר באלו עם צריכת אלכוהול רבה יותר, כולל Actinomyces, Leptotrichia, Cardiobacterium ו-Neisseria. חלק מהזנים הללו כוללים פתוגניים אוראליים, בעוד ש-Neisseria עשוי לייצר את הקרצינוגן אצטאלדהיד מאתנול.

לאחר תקנון לרמת צריכת אלכוהול, החוקרים מצאו כי המגוון המיקרוביאלי ופרופיל החיידקים עשויים להיות שונים בין אלו שלא שתו אלכוהול ואלו ששתו יין לבן, אך לא בין אלו שלא שתו אלכוהול ואלו ששתו ליקר או בירה. עם זאת, המחקר לא היה בעל עוצמה מספקת להערכת ההבדלים בין אלו שצרכו רק יין, בירה או ליקר.

לאחר הוצאת מעשנים מניתוח הנתונים, כל ההבדלים המובהקים בין אלו ששתו אלכוהול ואלו שלא שתו אלכוהול, נותרו על כנם.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מספקים סיבה נוספת להימנע מצריכת אלכוהול רבה לשמור על הרכב המיקרוביום בחלל הפה, לו חשיבות רבה על המצב הרפואי.

Microbiome 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה