משפחה

באילו מקרים ניתן להסיר בבטחה את תווית האלרגיה לפניצילין בילדים? (Pediatrics)

בילדים בסיכון נמוך לתסמיני אלרגיה לפניצילין, אשר נמצאו בהמשך שליליים לאלרגיה לפניצילין ובעקבות זאת הוסרה תווית האלרגיה מהתיק הרפואי שלהם, סבלו היטב טיפול בפניצילין ללא אירועים חריגים או תגובות אלרגיות במהלך השנה העוקבת, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש אפריל בכתב העת Pediatrics.

במחקר קודם, החוקרים השלימו מבחן לאלרגיה לפניצילין בשלושה שלבים, אשר בוצע ב-100 ילדים בסיכון נמוך לתסמיני אלרגיה לפניצילין. למרות שבשלושה ילדים התבחין העורי היה חיובי, כל 100 הילדים השלימו בהצלחה מבחן תגר פומי ותווית אלרגיה לפניצילין הוסרה מהתיק הרפואי שלהם.

במחקר ההמשך הנוכחי, החוקרים הזמינו את ההורים או האפוטרופסים של הילדים כשנה לאחר הבדיקה, במטרה לקבוע אם הילד קיבל טיפול אנטיביוטי מאז הבדיקה, ובמידה וכן, אם חווה תופעות לוואי משנית לטיפול. ההורים השלימו סקר טלפוני בן שתי דקות, שכלל שאלות אודות עדכון הרופא המטפל בתוצאות השליליות של בדיקת האלרגיה ורמת הנוחות שלהם במתן אנטיביוטיקה לילדם.

החוקרים גם יצרו קשר עם הרופאים המטפלים בילדים בשאלה אם הרשומה הרפואית שלהם כללה הערה כי הילד היה אלרגי לפניצילין, אם ניתן טיפול אנטיביוטי לילד מאז הבדיקה, ואם כן, האם הילד חווה תסמיני אלרגיה. 98 מבין 100 רופאים מטפלים השיבו על השאלון.

כמעט כל 81 המשתתפים (90%) שהשיבו על הסקר דיווחו כי היו מודעים לתוצאות בדיקת האלרגיה של הילד. למרות ש-80% מההורים דיווחו כי עדכנו את הרופא המטפל בתוצאות השליליות, 84% מהרופאים דיווחו כי לא עודכנו ע”י ההורים כי הילד נבדק והתקבלו תוצאות שליליות.

במחצית מהרשומות הרפואיות של הילדים (52%) עדיין נותר הערה כי הילד אלרגי לפניצילין. כ-73% מההורים השיבו כי חשו בנוח או מאוד בנוח לחשוף את ילדם לפניצילין, בעוד ש-24% חשו בנוח במידה מסוימת ו-4% חשו לא בנוח.

מבין 22 ההורים שהשיבו כי חשו נוח במידה מסוימת, או לא חשו בנוח, 74% חששו כי הילד יפתח תגובה אלרגית חוזרת לפניצילין.

כמחצית מהמטופלים (36 משתתפים) ניפקו לפחות מרשם אחד לטיפול אנטיביוטי ועשרה חולים ניפקו לפחות שני מרשמים לטיפול אנטיביוטי. התכשירים הנפוצים בשימוש היו Amoxicillin ו/או פניצילין (52%), לאחריהם Azithromycin (28%), Cefinir (13%), Amoxicillin/Clavulanate (4%).

החוקרים מדווחים כי מהנתונים עולה כי בתוך שנה מבדיקה לאלרגיה, 36 ילדים ממדגם הבדיקה טופלו בתכשירים המכילים פניצילין וילד אחד (4%) פיתח פריחה תוך כ-24 שעות מהתחלת הטיפול התרופתי (במקרה זה הוחזרה תווית אלרגיה לפניצילין). בהתאם להשערתם, לא תועדו מקרים של תגובה אלרגית חמורה לאחר חשיפה חוזרת לתרופה.

החוקרים סבורים כי הסרת התווית של אלרגיה לפניצילין עשויה להביא לחסכון משמעותי בהוצאות הרפואיות.

Pediatrics. Published online April 20, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה