משפחה

תוצאות מבטיחות לטיפול ניאו-אדג’וונטי ב-Nivolumab כנגד NSCLC (מתוך N Engl J Med)

טיפול אימונותרפי במעכבי בקרה חיסונית הפך לטיפול הסטנדרטי בחולים עם סרטן ריאות מסוג NSCLC (Non-Small Cell Lung Cancer) מתקדם או לא-נתיח. כעת, גישה זו נבחנה בחולים המיועדים לניתוח ו-Nivolumab (אופדיבו) הינו הטיפול הראשון שהדגים תועלת באוכלוסיה זו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine.

במחקר הפיללוט ניתנו שני מינונים של Nivolumab למבוגרים עם NSCLC לא-מטופל, נתיח, בשלב מוקדם (שלב I, II או IIIA). הטיפול ב- Nivolumabניתן דרך הוריד כל שבועיים, עם תכנון ניתוח כארבעה שבועות לאחר המנה הראשונה. תוצאי הסיום העיקריים של המחקר כללו בטיחות וישימות הטיפול. עוד בחנו החוקרים את התגובה הפתולוגית של הגידול, ביטוי PD-L1, עומס מוטאציות ותגובת תאי T.

לטיפול ניאו-אדג’וונטי פרופיל תופעות לוואי מתקבל על הדעת ולא לווה בעיכוב בהשלמת הניתוח. מבין 21 גידולים שהוסרו בניתוח, 20 הוסרו בשלמות. תגובה פתולוגית מג’ורית תועדה ב-9 מבין 20 גידולים שהוסרו בניתוח (45%).

החוקרים מדווחים על תגובה של גידולים חיוביים ל-PD-L1 ושליליים ל-PD-L1. הם זיהו מתאם משמעותי בין התגובה הפתולוגית ובין נטל המוטאציות בגידול טרם הטיפול. מספר שבטי תאי T שזוהו הן בגידול והן בדם היקפי עלה באופן מערכתי לאחר חסימת PD-1 בשמונה מבין תשעה חולים שנבדקו.

שבטי תאי T ספציפיים לאנטיגן החדש מהגידול הראשוני עם תגובה מלאה בהערכה פתולוגית התפשטו במהירות בדם היקף לאחר 2-4 שבועות ממתן הטיפול; חלק מהשבטים הללו לא זוהו לפני מתן Nivolumab.

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול ניאו-אדג’וונטי ב- Nivolumab לווה במעט תופעות לוואי, לא הביא לדחיית הניתוח ולווה בתגובה פתולוגית מג’ורית ב-45% מהגידולים שהוסרו בניתוח. עומס המוטאציות בגידול ניבא את התגובה הפתולוגית לחסימת PD-1. הטיפול עודד התפשטות שבטי תאי T ספציפיים לאנטיגן החדש בדם היקפי.

N Engl J Med. Published online April 16, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה