משפחה

שכיחות מוגברת של סיבוכי הריון בנשים עם יתר לחץ דם כרוני (Obstet Gynecol)

בנשים עם היסטוריה של יתר לחץ דם כרוני סיכוי גבוה פי 3-5 לסיבוכים בהיריון, בהשוואה לנשים ללא יתר לחץ דם בעברן, גם אם לחץ הדם שלהן תקין לפני שבוע 20 להיריון, כך עולה מתוצאות מחקר רטרוספקטיבי, שפורסמו במהלך חודש אפריל בכתב העת Obstetrics & Gynecology.

החוקרים זיהו תחילה את כל לידות עובר יחיד בין 2000-2014 באוניברסיטת אלאבמה, לאימהות עם היסטוריה של יתר לחץ דם כרוני. לאחר מכן, הם השוו את התוצאות בקרב 830 נשים עם היסטוריה של יתר לחץ דם כרוני, אך לחץ דם של מתחת ל-140/99 מ”מ כספית לפני שבוע 20, אל מול התוצאות ב-476 נשים ללא יתר לחץ דם כרוני. המחקר לא כלל אימהות עם לחץ דם גבוה יותר, כמו גם הריונות עם עוברים עם מומים מולדים או אימהות עם מחלות רפואיות מג’וריות, מעבר ליתר לחץ דם וסוכרת.

מבין 830 הנשים עם היסטוריה של יתר לחץ דם כרוני, 74% (618 נשים) נטלו תרופות לטיפול ביתר לחץ דם; 26% הנשים האחרות (212 נשים) לא נטלו טיפול זה. מחלת כליות וסוכרת היו נפוצות יותר בנשים אלו, שגם נטו להיות מבוגרות יותר, עם שכיחות גבוהה יותר של השמנה, בהשוואה לביקורות.

התוצא העיקרי של לידת מת, תמותת עובר, תמיכה נשימתית בלידה, פרכוסים, מדד אפגר של עד 3 נקודות ורמת חומציות בדם טבורי של מתחת ל-7 שולבו לתוצא משולב. בנוסף, קדם-רעילת היריון, תינוק קטן לגיל ההיריון ולידה מוקדמת לפני 37 ו-34 שבועות נבחנו כתוצאים משניים.

התוצא העיקרי המשולב תועד ב-9.9% מהנשים עם היסטוריה של יתר לחץ דם שלא נטלו תרופות ליתר לחץ דם וב-14.6% מהנשים שנטלו תרופות ליתר לחץ דם, כמו גם ב-2.9% מהנשים ללא היסטוריה של יתר לחץ דם.

לאחר תקנון להעדר לידות קודמות והיסטוריה של פגות, בנשים עם יתר לחץ דם כרוני שלא נטלו טיפול תרופתי תועד סיכוי גבוה פי שלוש ללידת ילד עם אחד התוצאים העיקריים, בהשוואה לנשים בקבוצת הביקורת (יחס סיכויים של 2.9). בקרב נשים שנטלו טיפול בתרופות לאיזון יתר לחץ דם תועד סיכוי גבוה פי חמש, בהשוואה לאלו ללא היסטוריה של יתר לחץ דם.

לא תועדו הבדלים משמעותיים בשיעורי קדם רעלת היריון, פגות, או לידת תינוק קטן לגיל ההיריון, בין נשים ללא היסטוריה של יתר לחץ דם ואלו עם היסטוריה של יתר לחץ דם, אשר לא נטלו טיפול תרופתי.

Obstet Gynecol. 2018;131:827-834

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה