משפחה

רמות גבוהות של חומצה פולית ביילודים מנבאות סיכון מוגבר לאלרגיה למזון בילדות (מתוך כנס ה-AAAAI ו-WAO)

ביילודים עם רמות גבוהות של חומצה פולית שלא עברה מטבוליזם (UMFA או Unmetabolized Folic Acid) תועד סיכון מוגבר לאלרגיה למזון בשלב מאוחר יותר במהלך הילדות, בהשוואה ליילודים עם רמות נמוכות יותר של חומצה פולית, רמז לכך שחשיפה מוגברת לחומצה פולית סינתטית ברחם עשויה להוות גורם סיכון לאלרגיה למזון.

החוקרים התבססו על נתוני Boston Birth Cohort ובחנו את הקשר בין הרמה הכוללת של חומצה פולית, רמות 5-MTHF (5-Methyltetrahydrofolate) ו-UMFA בלידה/בגיל צעיר ובין התפתחות אלרגיות למזון. הרמה הכוללת של חומצה פולית, 5-MTHF ו-UMFA נמדדו בלידה ובגיל צעיר ב-1,394 משתתפים במדגם זה.

החוקרים בחנו את הרגלי התזונה, היסטוריה רפואית ונוגדנים מסוג IgE ספציפיים לאלרגנים נפוצים במזון ועל-בסיס אלו הילדים סווגו ככאלו עם ובלי אלרגיה למזון. רמות חומצה פולית סווגו לרבעונים והחוקרים השלימו מספר ניתוחים סטטיסטיים.

מהנתונים עולה כי 507 ילדים (36%) הציגו ריגוש למזון ו-78 (5.6%) אובחנו עם אלרגיה למזון. בעוד שהרמה הממוצעת של חומצה פולית בלידה הייתה נמוכה יותר בקרב אלו שפיתחו אלרגיה למזון (30.2 לעומת 35.3 ננמול/ליטר), הרמה הממוצעת של נגזרת חומצה פולית סינתטית, UMFA, הייתה גבוהה יותר (1.7 לעומת 1.3 ננומול/ליטר). החוקרים מדווחים כי רבעוני UMFA  גבוהים יותר נקשרו בקשר הדוק יותר עם אלרגיה למזון (יחס סיכויים של 9.4).

לא תועד קשר בין רמות חומצה פולית, 5-MTHF או UMFA בגיל צעיר ובין התפתחות אלרגיה למזון.

החוקרים מדגישים כי יש להתייחס לממצאים כראשוניים, אם כי הרושם כי ישנן השפעות שונות לצורות שונות של חומצה פולית.

מתוך כנס ה-American Academy of Allergy, Asthma & Infectious Disease ו-World Allergy Organization

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה