דיכאון מג’ורי מלווה ברמות ארגינין נמוכות (J Affect Disord)

בחולים עם הפרעת דיכאון מג’ורי תועדו רמות נמוכות יחסית של ארגינין, הפוגע בייצור Nitric Oxide ומוביל לעליה בעקה חמצונית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש מרץ בכתב העת Journal of Affective Disorders.

במחקר הנוכחי ערכו החוקרים השוואה של הרמות בדם של Arginine, Citrulline ו-Ornithine בדגימות גלוקוז בצום וחישבו את יחס GABR (Global Arginine Bioavailability Ratio) בקרב 99 מבוגרים בגילאי 20-71 שנים, עם אבחנה של הפרעת דיכאון מג’ורי וכן קבוצת ביקורת של נבדקים ללא דיכאון (253 משתתפים).  בתחילת המחקר, 48.5% מהחולים נטלו תרופות אנטי-פסיכוטיות ו-84.8% נטלו נוגדי-דיכאון.

החוקרים ביקשו להשוות את מדדי GAVR בין חולים עם ובלי דיכאון, וכן בין אלו עם הפרעת דיכאון מג’ורי בהפוגה לעומת אלו שאינם בהפוגה. מטרתם הייתה להעריך את חשיבות ייצור Nitric Oxide בהפרעת דיכאון מג’ורי.

החוקרים מדווחים כי 78 חולים שבו למעקב; 33 היו בהפוגה ו-45 לא היו בהפוגה מהפרעת הדיכאון.

מניתוח הנתונים עלה קשר בין מדדי GABR נמוכים יותר ובין שייכות לקבוצת החולים עם הפרעת דיכאון מג’ורי (יחס סיכויים של 0.13). לאחר שהחוקרים הוציאו מניתוח הנתונים חולים שנטלו נוגדי-דיכאון שלוו במטבוליטים מדידים, לא חלו שינויים בתוצאות.

במהלך תקופת המעקב תועדה עליה במדדי GABR בקבוצת החולים עם ובלי הפוגה בהפרעת דיכאון מג’ורי.

החוקרים כותבים כי מדדי GABR ירודים עשויים להיות מאפיין נוסף של חולים עם הפרעת דיכאון מג’ורי ועשויים להשפיע על תפקוד עצבי, אימונולוגי ולבבי של Nitric Oxide. ממצאים אלו מעלים את השאלה אם הגדלת צריכת ארגינין (במזון או בתוספים) תסייע בהקלה על תסמיני דיכאון, אך למענה על שאלה זו דרושים מחקרים נוספים.

J Affect Disord. 2018;229:145-151

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה