משפחה

בדיקת דם עשויה לסייע בהבחנה בין אנורקסיה ובין רזון בלבד (מתוך כנס ה-EPA)

בדיקת דם פשוטה וזולה עשויה לסייע לרופאים להבחין בין אנורקסיה נרבוזה ובין רזון טבעי בנשים צעירות בתת-משקל חמור, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך כנס ה-European Psychiatry Association.

לזיהוי סמנים העשויים לסייע בהבחנה בין שני המצבים, החוקרים בחנו 40 משתתפות עם אנורקסיה נרבוזה, 56 נשים עם רזון טבעי ו-54 נשים במשקל תקין, אשר שימשו כקבוצת ביקורת. קריטריוני DSM-IV שימשו להגדרת אנורקסיה נרבוזה ורזון טבעי.

החוקרים בחנו מדדים הורמונאליים ותזונתיים וחילקו שאלונים פסיכיאטריים לזיהוי סמנים להבחנה בין שני המצבים.

מהנתונים עלה כי רק מדד הגבלת אכילה של שאלון Dutch Eating Behavior Questionnaire עשוי לשמש להבחנה בין אנורקסיה נרבוזה ובין רזון טבעי, עם סגוליות של 94% ורגישות של 95%  בסף של 0.74.

לרוע המזל, מדובר רק בממד אחד של שאלון מורכב ולעיתים מועד להטיות עקב הכחשה. בפועל, זמינות השאלונים נמוכים מעט.

אסטרדיול, כצפוי, זוהה כסמן הטוב ביותר להבחנה בין שני המצבים עם רגישות של 87% וסגוליות של 80%, בסף של 24. עם זאת, השימוש באסטרדיול כסמן בהקשר זה אינו תואם לקריטריוני ה-DSM-5.

לפטין גם סייע בהבחנה טובה בין שני המצבים, עם סגוליות ורגישות של 80% ו-84%, בהתאמה, בסף של 2.58. לרוע המזל, בדיקת לפטין אינה זמינה ויקרה מאוד ולכן מדובר בסמן לא פשוט לשימוש.

החוקרים מצאו כי רמות T3 (Triiodothyronine) עשויות לשמש להבחנה בין הנשים עם רגישות של 80% וסגוליות של 91% בסך של 3.3 פיקומול/ליטר. יתרה מזאת, הבדיקה ל-Free T3 היא זולה והתוצאות קלות לפרשנות.

החוקרים קובעים כי בנשים צעירות ורזות, בדיקת Free T3 של מתחת ל-3.3 פיקומול/ליטר מעידה על אנורקסיה נרבוזה עם תת-תזונה.

מתוך כנס ה-EPA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה