משפחה

המלצות חדשות מטעם ה-ACP בנוגע ליעד המוגלובין מסוכרר במבוגרים עם סוכרת מסוג 2 (Ann Intern Med)

במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Internal Medicine מציגים הכותבים את ההנחיות החדשות מטעם ACP (American College of Physicians), הממליצות על יעד המוגלובין מסוכרר בטווח 7-8% במרבית המבוגרים, שאינם בהיריון, עם סוכרת מסוג 2. מניתוח העדויות עלה כי טיפול בתרופות ליעד המוגלובין מסוכרר של עד 7%, בהשוואה ליעד של 8%, לא הפחית שיעורי תמותה או סיבוכים מאקרווסקולאריים, אך לווה בנזק משמעותי.

מטרת ה-ACP הייתה לפתח הנחיות ליעדי המוגלובין מסוכרר במבוגרים עם סוכרת מסוג 2, על-בסיס סקירת ההנחיות הקיימות במאי 2017. הם זיהו שישה קווים מנחים מטעם ה-ACE (American College of Endocrinology), ADA (American Diabetes Association), SIGN (Scottish Intercollegiate Guidelines Network), VA/DoD (Veterans Affairs and Department of Defense), NICE (National Institute for Health and Care Excellence) ו-ICSI (Institute for Clinical Systems Improvement).

הנחיות אלו בחנו עדויות מחמישה מחקרים אקראיים גדולים וממושכים להערכת טיפול ליעד בחולים עם סוכרת מסוג 2: ACCORD, ADVANCE, UKPDS 33 ו-UKPDS 34 ו-VADT. מחקרים עדכניים יותר להערכת תוצאות קרדיווסקולאריות לא נועדו לבחון גישת טיפול ליעד ולכן לא נכללו בסקירה.

הנחיות ה-ACP כוללות ארבע הצהרות:

1)     על רופאים להתאים באופן אישי את יעד האיזון הגליקמי בחולים עם סוכרת מסוג 2, על-בסיס דיון בנוגע לתועלת ולנזקים של טיפול תרופתי, העדפות החולים, המצב הבריאותי הכללי של החולה ותוחלת החיים, נטל הטיפול ועלויות הטיפול הרפואי.

2)     על רופאים לנסות להשיג רמת המוגלובין מסוכרר בטווח בין 7% ועד 8% במרבית החולים עם סוכרת מסוג 2.

3)     על רופאים לשקול הפחתת עוצמת טיפול תרופתי בחולים עם סוכרת מסוג 2 שהשיגו ריכוז המוגלובין מסוכרר של מתחת ל-6.5%.

4)     על רופאים לטפל בחולים עם סוכרת מסוג 2 להפחתת תסמינים משנית להיפוגליקמיה ולהימנע מקביעת יעד המוגלובין מסוכרר בחולים עם תוחלת חיים צפויה של פחות מעשר שנים עקב גיל מתקדם (80 שנים ומעלה), מגורים במוסד סיעודי, או מחלות כרוניות (דוגמת דמנציה, סרטן, מחלת כליות בשלב סופני, אי-ספיקת לב או מחלת ריאות חסימתית כרונית חמורה) מאחר והנזקים עולים על התועלת באוכלוסיה זו.

המומחים מסכמים וכותבים כי במרבית החולים עם סוכרת מסוג 2, השגת יעד המוגלובין מסוכרר בטווח שבין 7-8% עדיין מוביל למאזן הטוב ביותר בין התועלת והסיכונים בדמות רמות סוכר נמוכות בדם, נטל טיפול תרופתי ועלויות.

Ann Intern Med. Published online March 5, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה