משפחה

הנחיות חדשות בנושא דיכאון במתבגרים תומכות בבדיקות סקר אוניברסאליות (Pediatrics)

הנחיות עדכניות לאבחנה וטיפול בדיכאון במתבגרים תומכות כעת בבדיקות סקר אוניברסאליות כל שנה מגיל 12 שנים והילך. ההנחיות החדשות פורסמו בכתב העת Pediatrics ופותחו ע”י ה-American Academy of Pediatrics בשיתוף עם Canadian Pediatric Society ואיגודים פסיכיאטריים בשתי המדינות.

ההמלצה לבדיקת סקר אוניברסאלית מהווה שינוי מההנחיות הקודמות, שפורסמו לפני כעשור, והינה הצעד הראשון בפרוטוקול נרחב יותר עליו יש להקפיד במקרים של חשד להפרעת דיכאון.

בדומה למצב בהנחיות משנת 2007, רופאים נדרשים להעריך גורמי סיכון בבני נוער המעלים את הסיכון להתפתחות דיכאון, כולל היסטוריה משפחתית, הפרעת שימוש בחומרים ומצב פסיכו-סוציאלי. על המטפלים הראשוניים, כולל רופאי ילדים להשלים ראיונות אישיים עם בני המשפחה או המטפלים בבני הנוער.

ההמלצה החדשה גם שמה דגש על טיפול מתואם במקרי דיכאון במתבגרים, מאחר והחולים זוכים לתועלת רבה משיתוף הפעולה בין מומחה בריאות הנפש ובין רופא הילדים.

הכותבים מציינים כי מרפאות רבות נשענות כיום על אנשי מקצוע אחרים, דוגמת עובדים סוציאליים ולכן ההנחיות מדגישות את חשיבות שיתוף הפעולה המולטי-דיציפלינרי בסיוע לבני הנוער הללו.

יש גם לקבוע את יעדי הטיפול ולתאם ציפיות בכל הנוגע לצפי התפקוד של המטופל בבית ובבית הספר.

על-פי ההנחיות החדשות, התחלת טיפול תלויה בחומרת הדיכאון. במידה ומדובר בדיכאון קל, אזי רופאים יכולים לשקול תקופה של מעקב ותמיכה פעילה בטרם התחלת טיפול מבוסס-עדויות בתרופות ופסיכותרפיה. רק במידה והתסמינים ממשיכים יש להתחיל בטיפול.

במהלך העשור האחרון פורסמו עדויות התומכות באפשרויות טיפול בנוגדי-דיכאון ובחלק השני של ההנחיות החדשות פורסמו המלצות מבוססות-ראיות.

בנוסף, טיפול קוגניטיבי-התנהגותי ופסיכותרפיה בין-אישית אומצו לטיפול במתבגרים עם דיכאון ועשויים לסייע במקרי הפרעת דיכאון מג’ורית.

בבני נוער עם דיכאון חמור יותר, או בנוכחות מצבים נלווים דוגמת הפרעת שימוש בחומרים, הכותבים מציעים לרופאים לשקול התייעצות עם מומחה לבריאות הנפש. כל הילדים המטופלים בנוגד-דיכאון נדרשים להיות במעקב הדוק אחר החמרה קלינית, אובדנות ושינויים חריגים בהתנהגות, בפרט בחודשים הראשונים לטיפול או בעת שינוי מינון.

המומחים גם תומכים ברעיון לפיו רופאים בקו הראשון ייטלו אחריות לטיפול בדיכאון במתבגרים, בתנאי שהם חשים בנוח לעשות כן. המטרה היא לזהות את הילדים או המתבגרים מוקדם ככל הניתן, על-מנת להביא לתוצאות הטובות ביותר.

Pediatrics. Published online February 26, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • סקר מכבי: 43% מהציבור הישראלי מדווח על שינוי לרעה במצבו הנפשי מאז פרוץ המלחמה (מכבי שירותי בריאות)

    סקר מכבי: 43% מהציבור הישראלי מדווח על שינוי לרעה במצבו הנפשי מאז פרוץ המלחמה (מכבי שירותי בריאות)

    סקר חדש ומקיף שערכה מכבי שירותי בריאות במלאת חצי שנה למלחמת 'חרבות ברזל' חושף את המצב הבריאותי של הציבור הישראלי, כפי שהוא עצמו תופס אותו, רגע לפני חג הפסח. מהסקר עולה נתון מדאיג: עליה של יותר מ-100% בשיעור האזרחים שתופסים את מצבם הבריאותי כבינוני או גרוע בהשוואה לתקופה שלפני המלחמה

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר הפוך בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה בקרב מבוגרים בארצות הברית, כאשר באלו עם חסר ויטמין D תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לחרדה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים העלו את האפשרות לקשר בין ויטמין D […]

  • סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatric Rehabilitation Medicine עולה כי בילדים עם מחלת לב מולדת סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות וכן איכות חיים כוללת נמוכה יותר, בהשוואה לילדים בריאים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי ההימצאות של הפרעות פסיכיאטריות ספציפיות, לזהות גורמים מנבאים הקשורים עם הפרעות אלו ולבחון את איכות החיים הכוללת של […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה