משפחה

אלבומינוריה הינה גורם סיכון לתרומבואמבוליזם ורידי (Am J Kidney Dis)

במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Kidney Diseases עולה כי אלבומינוריה מעלה את הסיכון לתרומבואמבוליזם ורידי באופן בולט בחולים עם קצב פינוי גלומרולארי משוער תקין, בהשוואה לאלו עם קצב פינוי גלומרולארי נמוך יותר.

החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסיה, שכלל 694,956 מבוגרים באונטריו, קנדה, בין 2002-2012. הם בחנו את הקשר בין קצב פינוי גלומרולארי משוער ויחס אלבומין:קריאטינין ובין תרומבואמבוליזם ורידי.

במהלך תקופת המחקר תועדו 15,180 אירועי תרומבואמבוליזם ורידי (2.2%). הן אלבומינוריה והן קצב פינוי גלומרולארי משוער זוהו כגורמים בלתי-תלויים הקשורים עם תרומבואמבוליזם ורידי. הקשר של אלבומינוריה עם תרומבואמבוליזם ורידי השתנה לפי דרגת קצב הפינוי הגלומרולארי.

לאחר התייחסות לסיכון מתחרה לתמותה, החוקרים זיהו עליה של 61% בשיעורי תרומבואמבוליזם ורידי בחולים עם קצב פינוי גלומרולארי משוער תקין (מעל 90 מ”ל/דקה) ואלבומינוריה ניכרת (מעל 300 מ”ג/גרם), בהשוואה לאלו עם קצב פינוי גלומרולארי תקין וללא אלבומינוריה (יחס סיכון של 1.61). בקרב אלו עם תפקוד כלייתי ירוד (קצב פינוי גלומרולארי משוער של 15-29 מ”ל/דקה) הסיכון לתרומבואמבוליזם ורידי היה מוגבר באופן מינימאלי בלבד, ללא תלות באלבומינוריה (יחס סיכון של 1.23 עם יחס אלבומין:קריאטינין מתחת ל-30 ויחס סיכון של 1.09 עם יחס אלבומין:קריאטינין מעל 300 מ”ג/גרם).

Am J Kidney Dis. 2017;70(6):826-833

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה